FC BARCELONA - INTER DE MILÀ (3-3)

El Barça penja d’un fil a la Champions a l’empatar amb l’Inter

Jordi Cotrina

El Barça penja d’un fil a la Champions a l’empatar amb l’Inter

5
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una cosa semblant a un miracle necessita el Barça. Incapaç d’aconseguir l’objectiu pels seus propis mèrits, necessitarà l’ajuda dels altres per seguir entre els grans. Necessitarà que el Bayern i el Viktoria Pilsen guanyin a l’Inter al qual no va saber derrotar en una paranoia de partit, en el qual el Barça va tornar a volar, es va estampar a terra, i va poder recompondre’s, peça a peça, per no quedar inservible.

El que pot succeir d’aquí dues setmanes. Perquè, aquesta és una altra, el Barça ha de sumar dues victòries (a casa, sobre el Bayern i fora, a Pilsen) i esperar l’ensopegada de l’equip italià, que rebrà primer els txecs.

El Barça penja d’un fil, i així es veia a la cara dels futbolistes, demacrats pel disgust i descompost per l’esgotament de tant remar i remar per, si no morir, si desmaiar-se a la vora. L’empat, o els empats successius de Lewandowski, en una lliçó d’orgull d’un equip que es resistia a claudicar, va evitar l’eliminació directa en un Camp Nou que no es mereixia un càstig com aquest i que va creure en els seus nois fins al xiulet final.

Queda ajornat el certificat del segon descens consecutiu a la segona divisió europea, un declivi segellat per duplicat, per si s’hagués esborrat la ignonimia de la passada temporada. La reconstrucció de l’equip, comprats tots els materials i col·locats cada un al seu lloc, no s’ha completat amb la solidificació d’un producte amb gaires components.

L’equip no volava i ahir a la nit es va estampar. I no només perquè Dembélé, l’inestable Dembélé, es col·loqués als comandaments i pilotés. Van fallar altres peces. Les més desgastades per l’ús. Van complir la seva funció i ara exigeixen un recanvi immediat. Les circumstàncies impedeixen el relleu.

Errors greus

El futbol va denunciar a Gerard Piqué i Sergio Busquets, vells companys de Xavi, com a autors de dos errors que van soscavar la recuperació del Barça a través d’un treballat gol de Dembélé, que va néixer de la porfídia de Raphinha per recuperar una pilota que es perdia, la intuïció de Sergi Roberto d’oferir una línia de passada inexistent i l’ambició de Dembélé que venia corrent des de l’altra punta. Era el gol de la final que necessitava guanyar el Barça.   

Va ser un Barça fins al gol i un altre després del gol. Aconseguit l’objectiu mínim, però imprescindible, bàsic, aquell equip ansiós va abaixar revolucions. Va entrar al vestidor feliç i feliç va reaparèixer, sense haver recuperat la tensió competitiva, com va desprendre la gestualitat de Piqué en un greu error, una distracció inacceptable per a una nit tan crucial. Un dels últims emblemes que queden del millor Barça conegut col·laborant de forma activa en el seu enfonsament. Juga per les lesions d’Araujo, Koundé i Christensen i la seva actuació va justificar la suplència a què el sotmet Xavi, que mira de tancar una època sense aconseguir-ho.

Va caminar a remolc a partir de llavors l’equip, condicionat ja, llavors sí, per l’ansietat, i es van succeir els errors defensius. La passivitat de Piqué en l’1-1 es va repetir en el 2-3 al deixar marxar Lautaro a la recerca d’un llançament d’Onana. La treballada igualada a dos saltava pels aires, i només va poder restablir-se amb un segon gol de Lewandowski que trasllada el Barça a la sala de pal·liatius.

Ter Stegen apareix

La velocitat i la intensitat que volia injectar Xavi la va buscar a través de Sergi Roberto com a lateral dret, en lloc de l’esquerrà Balde i mitjançant Dembélé d’extrem esquerre, més desequilibrant i regatejador que Ferran Torres. El francès, que es va col·locar a la dreta a San Siro, es va enfrontar a Dumfries, un exextrem, veloç i de ràpida reacció. Va corregir aviat el despistat Dembélé una altra badada dels seus quan al sortir al camp es va ubicar com a exterior dret, fins que Raphinha li va recordar que començava en l’altre costat.

El quadrat de Milà va quedar enterrat i es va veure el Barça amb el seu perfil més reconeixible, amb tres dels seus quatre capitans, apartat només Jordi Alba, aquesta vegada per la displicència exhibida davant el Celta que tan cara va poder costar.

Sergi Roberto va permetre l’elasticitat del dibuix tàctic. Va ser el lateral dret en disposició defensiva i era l’interior dret amb la possessió de la pilota, empenyent cap endavant Pedri perquè s’acostés a Lewandowski.

Passava el Barça del 4-3-3 reconeixible al 3-4-3 de les ocasions agòniques, com era el cas. L’empenta del Barça era tal que, per moments, només va estar Piqué en el cercle central, amb els altres companys en el terç de parcel·la que va comprar l’Inter. Per allà va morir el Barça.

Es va instal·lar l’equip llombard al voltant de l’àrea a veure passar el temps. Res que no se sabés. L’italianisme futbolístic en tota la seva extensió, jugant amb els nervis del rival, ara perdent temps, ara amb faltes tàctiques en zones inofensives, i sortint amb l’ullal a la que es presentava una oportunitat més o menys decent de provar una aventura. La primera va gelar el Camp Nou: Dzeko va rematar al travesser. La segona, de Dumfries, va trobar el braç de Ter Stegen. Va encaixar tres gols el porter blaugrana i va ser el millor de l’equip. Revelador.

Fitxa tècnica

Barcelona: Ter Stegen (10); S. Roberto (7), Eric (8), Piqué (3), Marcos (5); Pedri (6), Busquets (4), Gavi (7); Raphinha (7), Lewandowski (8), Dembélé (7).

Tècnic: Xavi Hernández (6)

Canvis: Ansu Fati (6) per Raphinha (m. 64); De Jong (6) per Busquets (m. 64); Balde (s. q.) per Marcos (m. 73); Kessié (s. q.) per (m. 73); Ferran (s. q.) per Gavi (m. 82).

Inter: Onana (5); Dumfries (9), Skriniar (8), De Vrij (8), Bastoni (7), Dimarco (4); Barella (7), Çalhanoglu (6), Mkhitaryan (5); Lautaro (8), Dzeko (7).

Tècnic: Simone Inzaghi (4).

Canvis: Darmian (6) per Dimarco (m. 67); Gosens (7) per Çalhanoglu (m. 76); Bellanova (s. q.) per Dzeko (m. 76); Asllani (s. q.) per Baella (m. 85); Acerbi (s. q.) per Bastoni (m. 85).

Gols: 1-0 (m. 39), Dembélé; 1-1 (m. 50), Barella; 1-2 (m. 63), Lautaro; 2-2 (m. 82), Lewandowski; 2-3 (m. 89), Gosens; 3-3 (m. 92), Lewanodwski.

Àrbitre: Szymon Marciniak (3), polonès.

Targetes: Lautaro (m. 52), De Vrij (m. 55), Dembélé (m. 78), Mkhitaryan (m. 84).

Notícies relacionades

Targetes vermelles: Inzaghi (m. 94).

Estadi: Camp Nou (92.302).

Actualitzar

Fa 558 dies

Hasta aquí el directo de un partido que deja al Barça al borde del abismo en la Champions.

Fa 558 dies

M. 90 + 7 . Final. El Inter arranca un empate del Camp Nouque deja al Barça en una situación límite en Europa.

Fa 558 dies

M. 90 + 5. Tarjeta roja a Inzaghi por entrar en el terreno de juego, protestando por la hora

Fa 558 dies

M. 90 + 4. Ter Stegen salva al Barça y saca un remate a bocajarro de Asllani, que podía haber sido la sentencia.

Fa 558 dies

M. 90 + 1. El centro de Eric García encuentra el remate impecable del delantero polaco que se cuela por la escuadra. Queda vida para el Barça.

Fa 558 dies

M. 90+ 1. 3-3, Goooooool de Lewandowski! Goooool del Barça!!

Fa 558 dies

Seis minutos de añadido a la espera del milagro del Barça

Fa 558 dies

M. 88. 2-3, Gol del Inter!. Una contra letal del Inter desnuda al Barça. Lautaro cruza todo el campo azulgrana tras el saque de Onana y envía un centro preciso a Gosens, que fusila a Ter Stegen. Otra descoordinación de la defensa azulgrana

Fa 558 dies

M. 84 Bastoni y Barrella dejan el campo y entran Acerbi y Asllani

Fa 558 dies

M. 83 Tarjeta amarilla a Mkhitaryan por una entrada a De Jong

Fa 558 dies

M. 83 Ferran Torres entra en el campo por Gavi

Fa 558 dies

M. 81 2 - 2 : Gooooooooool del Barça! Goooooool de Lewandowski!. El delantero polaco aprovecha un centro de Balde, remata y en el rechace, desviado por Bastoni, envía el balón a la red

Fa 558 dies

M. 79 Dembelé remata fuera y desaprovecha una clarísima ocasión tras recibir un balón profundo de Lewandowski.El francés intentó jugarla sin éxito, cuando tenía a Ansu solo a su derecha

Fa 558 dies

M. 79 Tarjeta amarilla para Dembelé, la primera para un azulgrana

Fa 558 dies

M. 76 Gosens y Bellanova sustituyen a Dzeko y Çalhanoglu.

Fa 558 dies

M. 77. Lewandowski remata en solitario un centro de Kessie. No está fino en el remate

Fa 558 dies

M. 74. Lewandowski remata por encima del larguero a la salida de un córner.

,

Fa 558 dies

M. 72. Doble cambio en el Barça: entran Balde y Kessie por Marcos Alonso y Sergi Roberto.

Fa 558 dies

M. 71. Remate mordido de Lewandowski que despeja Onana tras un embarullado ataque del Barça.

Fa 558 dies

M. 70. Gol anulado a Lewandowski por fuera de juego.

Fa 558 dies

M. 68. Disparo muy centrado de Dembéle que ataja sin problemas Onana.

Fa 558 dies

M. 66. Cambio en el Inter: entra Darmian por Di Marco.

Fa 558 dies

M. 65. El Inter se hace dueño del partido ante un Barça que parece noqueado. Momento crítico del encuentro

Fa 558 dies

M. 64. Doble cambio en el Barça: entran Ansu Fati y De Jong y se van Rapinha y Busquets.

Fa 558 dies

M. 63. ¡¡¡Gol de Lautaro!!! Mazazo en el Camp Nou con el 1-2. Jugada elaborada del Inter que culmina el argentino con un remate de billar, que da en los dos palos antes de entrar, ante un Eric García que no reacciona en el marcaje.

Fa 558 dies

M. 60. Nueva incursión peligrosa de Dumfries por la banda, que Piqué, dubitativo toda la noche, no consigue atajar.

Fa 558 dies

M. 56. Otra mano salvadora de Ter Stegen tras un rechace de Piqué con el hombro. ¡El alemán, salvador!

Fa 558 dies

M. 55. Gavi, incansable, intercepta un peligroso remate de Dzeko. El Inter se crece. En la siguiente jugada Çalhanoglu intenta sorprender a Ter Stegen.

Fa 558 dies

M. 54. Tarjeta para De Vrij.

Fa 558 dies

M. 52. Lewandowski responde al gol italiano con una volea espectacular que se va fuera tras una cesión de Pedri.

Fa 558 dies

M. 51. Tarjeta a Lautaro Martínez por desplazar el balón.

Fa 558 dies

M. 50. Gol de Barella (1-1). Fallo de concentración inexplicable de la defensa del Barça. Piqué deja pasar el balón tras un centro perpendicular y el italiano se encuentra solo delante de Ter Stegen. El peor arranque posible de la segunda parte.

Fa 558 dies

M. 46. El colegiado para el partido para que sea atendido Skriniar tras un choque con Marcos Alonso.

Fa 558 dies

Empieza la segunda parte. Sin cambios en los dos equipos.

Fa 558 dies

92.302 espectadores en el Camp Nou. La mejor entrada de esta temporada.

Fa 558 dies

Minuto 45+4. El partido llega al descanso tras una primera parte electrizante. El Barça cumple su primer objetivo, ganar el partido gracias al gol de Dembéle, pero el Inter ha dado un par de avisos muy peligrosos. Se espera una segunda mitad igual de intensa.

Fa 558 dies

M. 45. Cuatro minutos de tiempo añadido para una primera parte muy intensa.

Fa 558 dies

M. 42. ¡¡¡ Gritos de Barça, Barça, Barça!!! El Camp Nou premia la entrega de su equipo que ha perseguido el gol con ahínco. Y Raphinha ha estado a punto de poner el 2-0 con un disparo de rosca tras una salida en falso de Onana. El portero del Inter sigue concediendo a los azulgranas.

Fa 558 dies

M. 40. ¡¡¡¡Gol de Dembélé!!! Rapinha cede a Sergi Roberto que pone un balón de oro en el área pequeña que el francés no desaprovecha. El acoso del Barça en los últimos minutos obtiene su premio.

Fa 558 dies

M. 39. Pedri tiene otra ocasión de gol tras un disparo de Dembélé. Pero Onana controla en dos tiempos. El Barça llega con más frecuencia

Fa 558 dies

M. 36. Rapinha pierde una clara ocasión dentro del área tras un gran centro de Lewandowski. Remató mal y fuera de los tres palos. ¡¡¡Oportunidad para el 1-0!!!

Fa 558 dies

M. 34. Pedri intenta conectar sin éxito con Lewandowski en el interior del área. El Inter es un fortín en esa zona.

Fa 558 dies

M. 30. Disparo de Sergi Roberto desde fuera del área, se le escapa a Onana y Lewandowski no llega. El portero del Inter no ofrece seguridad.

Fa 558 dies

M. 29. Buena posibilidad para Lewandowski, pero se le escapa el balón. Lástima!!!

Fa 558 dies

M. 27. Chut de Dumfries desde dentro del área que despeja Ter Stegen en un peligroso contrataque del Inter tras un titubeo de Gavi después de un saque de esquina del Barça. El Inter vuelve a avisar.

Fa 558 dies

M. 25. Dembélé lo intenta desde fuera del área y Onana envía a córner tras un rebote peligroso para él.

Fa 558 dies

M. 24. Disparo lejano de Mkhitaryan que para Ter Stegen con seguridad.

Fa 558 dies

M. 22. Remate de cabeza de Lewandowski lejos de la portería. La posesión para el Barça: 55% por 45% del Inter.

Fa 558 dies

M. 20. El Barça lo intenta, pero el Inter se cierra muy bien y tampoco renuncia al ataque. Máxima tensión y equilibrio. Primeras fricciones entre los jugadores tras una falta a Lewandowski.

Fa 558 dies

M. 18. Las incursiones de Dumfries por la banda derecha crean mucho peligro.

Fa 558 dies

M. 16. Remate de Dzeko a la salida de una falta al travesaño y no cruza la línea de gol de milagro. !!!Enorme susto en el Camp Nou!!!

Fa 558 dies

M. 12. Buen balón de Eric dentro del área que Pedri no consigue rematar.

Fa 558 dies

M. 11. Disparo lejano de Rapinha que acaba en saque de esquina. El Barça sube de revoluciones.

Fa 558 dies

M. 9. Remate de cabeza de Lewandowski que saca Mhkitaryan en la línea de gol. ¡¡¡Lástima, primera ocasión clara!!!

Fa 558 dies

M. 7. El Inter sigue muy cerrado y al Barça le cuesta encontrar las vías de acceso a la portería de Onana.

Fa 558 dies

M. 2 El Inter enseña pronto sus intenciones: linea de cinco defensiva cuando ataca el Barça. Sergi Roberto ataca como interior.

Fa 558 dies

¡¡¡Empieza el partido!!!

Fa 558 dies

Saltan al campo los jugadores del FC Barcelona y del Inter en medio de un extraordinario ambiente.

Fa 558 dies

Sobre la pareja de centrales.

Por lo visto en los ejercicios de calentamiento, Eric jugará en el lado derecho y Piqué, en el izquierdo.

Fa 558 dies

Clasificación del Nápoles.

El equipo italiano ha goleado al Ajax (4-2) y ya está también en octavos, como el Brujas.

Fa 558 dies

Vista gorda.

Cuentas que en algunas zonas en que las colas se han hecho grandes, los agentes empiezan a relajar los controles.

Fa 558 dies

Control a las camisetas del Inter.

Los agentes de seguridad impiden a los seguidores del Inter llevar la camiseta de su equipo si su localidad está situada en la zona de aficionados locales. Momentos de tensión por ello.

Fa 558 dies

Tropiezo del Atlético.

El Brujas ha arrancado un empate a cero que le clasifica para octavos. El Atlético, en cambio, se complica la vida.

Fa 558 dies

Máxima seguridad.

El club se ha esmerado para impedir que sucedieran de nuevo imágenes como el infame día del Eintracht, con numerosos aficionados alemanes. Estas son las medidas.

Fa 558 dies

Colas para acceder al Estadi.

Los controles para entrar en el Camp Nou son escrupulosos. Se piden documentación a aquellos que quieren entrar, lo que ha hecho que se formen colas y prenda la impaciencia.

Fa 558 dies

"Es una final", dice Pedri.

El centrocampista canario compareció ayer ante la prensa y aseguró que "queremos seguir volando como dijo el míster"

Fa 558 dies

Buscando a Lewandowski.

El reto del equipo de Xavi es encontrar hoy, más que en los últimos partidos, al delantero polaco. Aquí un análisis de lo extraviado que ha estado el goleador azulgrana recientemente.

Fa 558 dies

El Barça de los extremos.

Sigue apostando Xavi por ensanchar el campo con Dembélé y Raphinha ejerciendo de extremos. Falta saber si el francés seguirá por la derecha o acabará desplazado a la izquierda para dejar hueco al brasileño en su zona preferida. Elige el técnico a sus dos balas en ataque para arropar a Lewandowski, necesitado como anda el ‘nueve’ de reencontrarse con el gol.

Fa 558 dies

Busquets y sus socios de siempre.

A pesar de que ya está recuperado de sus problemas musculares Frenkie de Jong se queda en el banquillo porque Xavi sigue confiando en Busi escoltado por Gavi y Pedri como interiores. Falta por ver, sin embargo, el rol que adquiere cada uno de ellos.

Fa 558 dies

Las claves del Barça-Inter, por Marcos López. Piqué y los mismos de Milán

Solo un cambio. Repite Xavi el mismo equipo que perdió en Milán ante el Inter, introduciendo a Piqué por el lesionado Christensen en el eje de la zaga. No hay espacio, por lo tanto, para Balde. Ni tampoco para Jordi Alba.

Fa 558 dies

El once del Inter.

Con estos jugadores se plantará el equipo italiano. Un rocoso 3-5-2 .Onana; Skrinjar, De Vrij, Bastoni; Dumbries, Barella, Calhanoglu, Mkhitarayan, Dimarco; Dzeko y Lautaro Martínez.

Fa 558 dies

"Una hazaña".

Simone Inzaghi se puso la piel de cordero y dijo que su Inter necesitará una hazaña para salir feliz del Camp Nou.

Fa 558 dies

"Una noche mágica".

Eso es lo que espera Xavi, según dijo ayer en la rueda de prensa. Aquí todo lo que dijo el entrenador azulgrana.

Fa 558 dies

Las combinaciones del equipo de Xavi.

El Barça tiene que ganar. Si pierde, queda fuera. Y sería aconsejable que ganara por más de un gol. Aquí en este link les contamos todas las opciones en función del resultado de esta noche.

Fa 558 dies

Recibimiento con bengalas.

Los jugadores del Barcelona se han encontrado al llegar en autocar al Camp Nou a varios cientos de seguidores armando ruido con bengalas y cánticos. Hay consciencia de que se trata de un partido trascendental. Nadie quiere verse apeado de la máxima competición continental en octubre.

Fa 558 dies

Ya hay alineación del FC Barcelona.

Sin sorpresas. Este es el once titular:

Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Eric, Marcos Alonso; Busquets, Gavi, Pedri; Raphinha, Lewandowski y Dembélé.

Fa 558 dies

Buenas noches, comenzamos la narración en directo de un encuentro trascendental para el FC Barcelona. Solo le vale ganar al equipo de Xavi Hernández, si no quiere verse relegado, ya en octubre, a la Europa League, como la temporada pasada. Después de este quedarán dos encuentros más de grupo, pero la situación, tras la derrota en Milán, está peliaguda y los azulgranas no pueden fallar. Necesitan seguramente ganar todos los partidos. ¡Empezamos pues!

Carregar més