ALTERNATIVA AL SANCIONAT BUSQUETS

Pjanic, el centrecampista que sí que va convèncer Xavi

Pjanic, el centrecampista que sí que va convèncer Xavi

FCBARCELONA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

«Pjanic m’ha convençut i es queda amb nosaltres». Hores abans del debut contra el Rayo, que va acabar amb una inesperada ensopegada, Xavi li proporcionava al jugador bosnià un lloc a la seva plantilla amb el dorsal 16 a l’esquena. En la seva primera, i breu, etapa blaugrana va portar el 8 que ara és de Pedri.

Just un any després que Koeman li obrís la porta de sortida («hi ha centrecampistes millors que ell», va argumentar llavors el neerlandès) camí d’una cessió al Besiktas d’Istanbul. Pjanic se’n va anar per tornar perquè té contracte amb el Barça fins al 2024, sense saber llavors que acabaria seduint Xavi de tal manera que l’ha convertit en l’alternativa de Busquets.

I com que el capità va ser expulsat en la primera jornada (en va veure dues de grogues en els 19 minuts finals del duel) queda buida la seva cadira diumenge a Anoeta. Pjanic hauria de ser l’escollit, a menys que, és clar, el tècnic aposti al final per Frenkie de Jong, que durant tot l’estiu està més dins que fora del Barça.

Última oportunitat

El bosnià, amb 32 anys, intenta aprofitar la seva última oportunitat d’establir-se al Camp Nou. Ell sí que ha convençut Xavi, després que l’estiu passat acceptés rebaixar-se el salari quan va marxar a Turquia.

De moment, forma part d’aquesta relació de set centrecampistes (Busquets, Pedri, Gavi, Frenkie de Jong, Kessié i el polivalent Sergi Roberto, tant és lateral com volant o mig centre) en què no hi havia cap buit per a Nico, el jove del planter.

Tan malament ho va veure el futbolista gallec que fins i tot en dues ocasions ha trucat a la porta del despatx de l’entrenador per dir-li que volia anar-se’n. Xavi volia mantenir Nico.

Però Nico, després d’atalaiar el panorama a la sala de màquina, ha entès que el millor («ha sigut valent», ha explicat el tècnic) era atendre la trucada de Gattuso, el tècnic del València, que té com a agent Jorge Mendes, el mateix que el representa a ell.

«No és un adeu, és un fins després. Als meus 20 anys, necessito i vull jugar molts minuts per créixer com a futbolista», ha escrit Nico en el seu compte d’Instagram viatjant ja cap a Mestalla. Però abans, el Barça li va firmar un contracte fins al 2026 (tenia abans fins al 2024) augmentant la seva clàusula de rescissió fins als 1.000 milions d’euros.

Nico va volar al volcànic València, on ja va debutar diumenge davant el Girona i li van anul·lar un gol en els seus 20 minuts, i Pjanic es va quedar al Camp Nou. Es va quedar necessitat com està Xavi de jugadors experts i amb ofici per obtenir el rendiment immediat que exigeix el seu projecte. Sense temps per a la cocció a foc lent.

I es va quedar, potser, sense saber que ben aviat (segona jornada) podrà tenir l’ocasió de tornar a portar la samarreta blaugrana després dels desacords amb Koeman.

«Va ser irrespectuós amb mi», va denunciar el bosnià des de la seva provisional llar del Besiktas, i es va queixar dels mètodes de l’exentrenador blaugrana, mostrant després la seva felicitat quan Xavi, el novembre passat, es va asseure a la banqueta del Camp Nou.

Herència de Bartomeu

Pjanic forma part de l’herència del passat, protagonista com va ser dels intercanvis més financers que esportius que va dissenyar la junta de Bartomeu per maquillar els comptes.

Notícies relacionades

Va passar en el Cillessen-Neto (estiu del 2019). Un negoci ruïnós per a València, que busca la sortida del porter neerlandès al NEC Nimega, i Barça, que ha regalat el porter brasiler al Bournemouth. I es va repetir després en el Pjanic-Arthur (estiu del 2020).

Va taxar la Juventus el bosnià en 60 milions (tenia 30 anys llavors) i el club blaugrana el brasiler (23 anys) en 70. El món al revés. Ara, Allegri no vol Arthur en el seu nou projecte i Xavi, en canvi, li ofereix a Pjanic una segona i última oportunitat després que l’hagi convençut durant aquest estiu. Es va fer tot l’última setmana de juny per quadrar comptes.