EL MERCAT BLAUGRANA

L’incomplet puzle del Barça

El Barça necessita desprendre’s de jugadors per facilitar la inscripció de Koundé. I la Juventus vol emportar-se gratis Memphis, mentre el futur d’Aubameyang, pretès pel Chelsea i el Manchester United, continua obert.

L’incomplet puzle del Barça

Pau BARRENA / AFP

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El puzle de l’atac, i de la defensa, del Barça continua sense completar-se definitivament. S’acosta el dia del tancament definitiu del mercat (31 d’agost) i Xavi no té tot el que ha reclamat per culminar una profunda reconstrucció de la plantilla.

Al tècnic li sobren davanters, i Memphis, que va arribar fa un any al Camp Nou per desig de Koeman, és l’últim de la seva llista. És el setè i, per tant, el més prescindible després dels fitxatges de Ferran Torres i Aubameyang (gener), més els de Lewandowski i Raphinha aquest estiu unit a la reinserció de Dembélé i la recuperació d’Ansu Fati. Per això, la Juventus es vol emportar el neerlandès. I se’l vol emportar gratis, sense abonar ni un sol euro al Barça. 

Aquest trencaclosques que està negociant Mateu Alemany amb els agents de Memphis necessitaria una solució urgent, abans fins i tot de la data límit, perquè ajudaria la inscripció de Koundé, l’únic dels cinc fitxatges que no està registrat en LaLiga. Si és abans de diumenge, millor encara per a Xavi perquè podria comptar amb l’excentral del Sevilla a Anoeta en una cita important davant la Reial Societat després del frustrant empat contra el Rayo en el debut de lliga.

El Chelsea vol Auba

Memphis es volia quedar al Camp Nou, però amb aquesta luxosa nònima de davanters que hi ha se li ha escurçat l’espai. De fet, se li ha reduït al màxim. No va jugar, per exemple, ni un sol minut dissabte en la primera jornada, en què Xavi li va deixar clar que és l’últim de la fila, pendent, això sí, del que passi finalment amb Aubameyang.

A l’exjugador de l’Arsenal sí que el considera el tècnic una peça molt valuosa en la seva estructura ofensiva, ja sigui com a recanvi de Lewandowski o per a qualsevol de les dues bandes, com ja el va fer servir davant el Pumas i el Rayo.

Memphis, en canvi, és la peça que sobra. Tret que Auba esculli anar-se’n al Chelsea per retrobar-se amb Tuchel, el tècnic que el va tenir al Dortmund, o que el United, desesperat com està el club de Manchester, el sedueixi per tornar a la Premier. Mentrestant, la Juventus negocia amb el neerlandès un contracte sota la premissa que arribi lliure a Torí.

Memphis, camí de la seva cinquena lliga

Memphis va arribar lliure a Barcelona, ajustant-se el seu salari als temps pandèmics, i també vol anar-se’n lliure a la ‘Vechia Signora’ per compartir atac amb Vlahovic i Di María, que ha patit una lesió muscular que el tindrà gairebé un mes de baixa.

Ara el davanter negocia la seva liquidació amb el club blaugrana per sortir camí de la Serie A italiana, que seria el seu cinquè campionat europeu després de debutar en la lliga holandesa (PSV Eindhoven), anar-se’n després a la Premier –on no va brillar gens (United)–, establir-se després amb èxit a França (Olympique de Lió) i passar fugaçment per Espanya (Barça).

Sortides que s’encallen

La sortida de Memphis ajudaria a alliberar espai salarial per inscriure Koundé. Però potser no n’hi haurà prou amb això, i obligaria el Barça a intentar desencallar els casos que encara segueixen pendents de solució (Umtiti i Braithwaite són els descartats de Xavi que encara no han marxat), a més d’agilitzar la rebaixa dels capitans, tant Busquets com Piqué.

Un tema cada vegada més complex, mentre el Barça busca la via del traspàs amb Dest, el lateral dret que no compta per al tècnic, amb l’objectiu d’injectar diners que li permetrien acudir, ja amb la fórmula de l’1x1 (per cada euro que surti es pot invertir un altre euro) a la recerca dels defenses que necessita el Barça per recompondre la seva defensa.

Notícies relacionades

El United també ha mostrat interès en l’exlateral de l’Ajax, cosa que donaria múscul financer a Alemany i Jordi Cruyff per complaure Xavi. En els dies finals del mercat, el Barça intenta omplir aquest puzle incomplet on sobren davanters (set sense comptar Abde, que busca una cessió) i centrals (cinc i cap d’esquerrà llevat del descartat Umtiti), i falten laterals, ja que només n’hi ha un de dret pur.

És Dest i el tècnic no el vol. I només un lateral esquerre (Alba) a l’espera que arribi Marcos Alonso, procedent del Chelsea. Tot i que abans s’han de desbloquejar tots els casos enquistats del vestidor.