Detenen cinc radicals del FC Barcelona relacionats amb l’atac a aficionats de l’Eintracht de Frankfrut a l’abril

Un jutge dicta per primera vegada una ordre de prohibició d’acostar-se a menys d’un quilòmetre de les instal·lacions del Barça

2
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc persones relacionades amb els disturbis que es van produir abans del partit de l’Europa League el 14 d’abril entre el FC Barcelona i l’Eintracht de Frankfurt als voltants del Camp Nou.

Els detinguts són membres d’un grup ultra de seguidors del Barça i per a quatre d’ells el jutge ha dictat, per primera vegada, una ordre de prohibició d’acostar-se a menys d’un quilòmetre de les instal·lacions del club català. Per al cinquè s’ha dictat una ordre d’allunyament de la víctima.

Aquella tarda, diversos seguidors alemanys van ser agredits amb eines contundents i armes prohibides per part dels seguidors ultres del club català. Una de les víctimes va patir lesions greus.

També es van produir disturbis als voltants de l’estadi i enfrontaments contra efectius d’ordre públic amb llançament d’objectes contundents i agressions directes als agents.

Agressió organitzada

Arran d’aquests fets, els Mossos van obrir una investigació per identificar i detenir els autors dels fets. Les primeres gestions van permetre localitzar una de les víctimes, una persona resident a Alemanya. Posteriorment, es van identificar els seguidors ultres que van protagonitzar els disturbis i agressions a l’equip contrari.

Durant els últims dies, la Unitat Central d’Investigació en Extremismes Violents (UCIEV) de la Comissaria General d’Informació ha portat a terme un operatiu que s’ha centrat en la facció més violenta d’aquest grup vinculada a l’extremisme violent d’arrel ultradretana. Això ha permès la detenció de cinc persones per la seva presumpta participació en l’agressió organitzada.

Les detencions es van realitzar en diferents dies, entre el 16 de juny i el 4 de juliol. Els arrestats tenen entre 18 i 46 anys. Després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació policial continua oberta i no es descarten més detencions en les pròximes setmanes.

Radicals i reincidents

Notícies relacionades

Els Mossos han destacat que alguns seguidors radicals del FC Barcelona han protagonitzat diversos incidents i disturbis durant l’última temporada. Entre d’altres, han recordat incidents en els partits contra el Benfica, el Galatasaray i el Rayo Vallecano.

Van recordar també que el 26 d’abril es van realitzar tres detencions i que es va investigar tres persones més, tots membres d’aquest grup ultra, en el marc del cas Hunters, com a conseqüència d’una intrusió en un bar i l’agressió a diferents persones als voltants del camp de l’Espanyol.