Greus incidents

Detinguts tres Boixos Nois per atacar Brigades Blanc-I-Blaus a Cornellà

La baralla es va produir el 28 de novembre de l’any passat en la prèvia d’un partit entre el conjunt periquito i la Reial Societat

Detinguts tres Boixos Nois per atacar Brigades Blanc-I-Blaus a Cornellà

EFE

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres membres dels Boixos Nois, seguidors radicals del FC Barcelona, i han denunciat tres nois més per un atac en grup el novembre passat, abans d’un partit, contra membres de les Brigades Blanc-I-Blaves, els ultres del RCD Espanyol, en un bar de Cornellà. Segons ha informat el cos policial, els tres detinguts han quedat en llibertat després de passar a disposició judicial, si bé a un d’ells el jutjat li ha prohibit de forma cautelar acostar-se a menys de 500 metres de les víctimes i del bar on es va produir la baralla, mentre que els tres denunciats estan pendents d’anar a declarar.

La baralla es va produir el 28 de novembre, en la prèvia d’un partit entre el RCD Espanyol i la Reial Societat, quan membres dels Boixos Nois van atacar un bar de Cornellà on es reunien seguidors ultres periquitos, i van respondre a una agressió prèvia protagonitzada dies abans per un grup d’aficionats radicals del Benfica amb l’ajuda de les Brigades Blanc-I-Blaves.

Els Mossos no volen donar noms

Notícies relacionades

En un comunicat, els Mossos d’Esquadra han remarcat que els fets s’emmarquen en la rivalitat històrica i els enfrontaments d’anys anteriors entre tots dos grups radicals –dels quals no detalla el seu nom–, que comparteixen el mateix corrent ideològic vinculat a la ultradreta. Els detinguts i els denunciats són membres dels Boixos Nois i els agredits, integrants de les Brigades Blanc-I-Blaves.

Després de l’atac en grup, que va provocar diversos ferits, alguns d’ells greu, i danys de consideració al bar, la comissaria general d’Informació dels Mossos va obrir una investigació que va permetre identificar els presumptes autors, tres dels quals van ser detinguts el 26 d’abril i tres més van ser denunciats.