EL FUTUR DEL ‘NOU’

Lewandowski s’uneix al Bayern a l’espera que el Barça apugi la seva oferta

Lewandowski s’uneix al Bayern a l’espera que el Barça apugi la seva oferta

Afp / Sven Hoppe

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A Robert Lewandowski li hauria encantat estar ja a la ciutat esportiva del Barça a Sant Joan Despí sent jugador blaugrana. Però encara no ho és. El davanter polonès, que fa 34 anys el 21 d’agost, s’ha unit aquest matí a la disciplina del Bayern Munic, amb el qual li queda encara un any més de contracte, mentre espera que la directiva de Laporta augmenti la seva oferta i se l’emporti al Camp Nou.

El golejador ha aparegut aquest dimarts a Säbener Straesse, la bufona ciutat esportiva del club bavarès, situada a Munic. I ha complert el ritual obligat de sotmetre’s als habituals exàmens mèdics abans de posar-se a les ordres de Julian Nagelsmann, que és encara el seu entrenador.

Via diplomàtica

Lewandowski ha escollit la via conciliadora per evitar més conflictes amb el Bayern. No ha volgut declarar-se en rebel·lia. Ni tampoc s’ha negat a acudir a la seva obligada cita amb l’equip bavarès, tot i que les dues parts assumeixen la necessitat de tancar l’operació al més aviat possible.

En aquest sentit, el pes de les negociacions l’ha portat, precisament, Pini Zahavi, l’agent israelià del jugador. Ha sigut ell qui ha anat traslladant totes les ofertes que ha fet el Barça.

Lewandowski confia que el Barça augmenti la seva oferta, la primera va ser de 30 milions, després de 40, perquè el Bayern aspira a obtenir, almenys, 50 milions fixos per tancar l’operació. Les dues primeres proposicions blaugrana van ser immediatament rebutjades pel conjunt alemany.

Compte enrere

Hi ha, a més, un compte enrere que es viu aquesta setmana. El Barça se’n va dissabte als Estats Units per iniciar la gira de pretemporada, on tindrà quatre partits. I Xavi pressiona per comptar ja amb el ‘nou’ que necessita per pal·liar el problema del gol, el jugador que, com va recordar Guardiola, resol partits per si sol.

El Bayern també té fixada la festa de la inauguració del curs vinent per a aquell mateix dissabte. Serà a les tres de la tarda a l’estadi de l’Allianz Arena en un acte obert als milers d’aficionats que desitgin acudir-hi i no li agradaria que es convertís en un plebiscit entorn del futur de Lewandowski. I després, de manera immediata, l’equip de Nagelsmann també viatja als EUA per a la gira estiuenca.

Notícies relacionades

A més, el Bayern està negociant el fitxatge de Matthijs de Ligt, el central de la Juventus, a qui destinaria una gran part del que rebi pel davanter polonès. El club italià li ha demanat 80 milions pel defensa neerlandès, considerat peça clau per Nagelsmann per enfortir l’estructura de l’equip.

El Barça, mentrestant, sap que ha d’elevar l’oferta per un davanter que necessita com l’aire que respira, desproveït com va quedar Koeman i després Xavi dels gols de Messi. Queda pendent d’aquesta carambola del nou, que ha portat l’uruguaià Darwin Núñez del Benfica al Liverpool, el noruec Erling Haaland del Dortmund al Manchester City i espera que permeti el pas de Lewandowski del Bayern al Barça.