«XAVI TÉ MOLT CAMÍ FET»

Busquets «Alves ens aportarà moltíssim amb el seu lideratge i gen guanyador»

  • El migcampista del Barça es congratula per la tornada del lateral i l’arribada de Xavi, amb qui tenia «un ‘feeling’ especial»

  • El jugador de Badia igualarà les 133 internacionalitats del seu nou tècnic si juga aquest diumenge contra Suècia, només per darrere de Ramos i Casillas

Busquets «Alves ens aportarà moltíssim amb el seu lideratge i gen guanyador»

Jorge Guerrero / AFP

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Sergio Busquets va superar dijous passat contra Grècia les 131 internacionalitats d’Andrés Iniesta amb la selecció espanyola i aquest diumenge, si Luis Enrique ho considera oportú, igualarà Xavi (133) en la tercera plaça d’un escalafó que encapçalen Sergio Ramos (180) i Iker Casillas (167). I és molt probable que el tècnic asturià no prescindeixi de qui considera, segons ha dit aquest dissabte en la prèvia del partit, «un dels millors migcampistes de la història del futbol mundial».

Busquets igualarà el seu excompany i ara nou tècnic al Barça, amb qui encara no ha compartit vestidor en la seva nova condició, però que considera més que capacitat per dirigir la nau blaugrana. «Com a jugador, és un dels millors si no el millor de la història d’Espanya, sobretot de la recent que és la que jo he viscut», ha opinat el de Badia sobre el de Terrassa.

Notícies relacionades

«He tingut la sort d’haver-lo conegut com a company i persona i això el fa encara més gran. Hem sigut socis molts anys al mig del camp amb l’Andrés i hem disfrutat molt. Teníem un ‘feeling’ especial i això feia que ens complementéssim molt. Tant de bo el pugui igualar demà [la seva xifra d’internacionalitats] i superar-lo en el futur, seria un bon senyal i un orgull», ha continuat dient abans d’augurar-li nous èxits: «Com entrenador li desitjo el millor. Sé com veu el futbol, perquè hem estat molts anys junts i hem parlat molt. No sé com és com entrenador perquè no l’he tingut, però per com va ser com a jugador segur que té molt camí fet. Amb els entrenadors que ha tingut segur que ha après moltíssim. Al final és el benefici del club que estimo, de mi i d’ell... Així que no puc tenir més ganes que li vagi bé».

Feliç amb la tornada d’Alves

Busquets tampoc va tenir objeccions a admetre que la tornada de Dani Alves al Barça li suposa «una alegria». «Ja sabem el jugador que és, l’època que va marcar. Està clar que ve amb una altra edat, però sabent que professional que és, com ha rendit, amb clubs i la selecció, també l’olímpica, ens aportarà moltíssim, també al vestidor amb el seu caràcter i gen guanyador, el seu lideratge», va desgranar, abans d’insistir que té «moltes ganes» de retrobar-s’hi al vestidor.