DIUMENGE, 20.45 H (LA 1)

Espanya sortirà «a totes» contra Suècia per aconseguir el bitllet per a Qatar

  • Luis Enrique assegura que la selecció «no especularà» malgrat que l’empat li donaria la classificació

  • El tècnic demana que La Cartuja empenyi en els moments complicats contra un rival que se li ha entravessat en els seus últims enfrontaments

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La inesperada derrota de Suècia a Geòrgia va aplanar la classificació d’Espanya per al Mundial de Qatar 2022. A Espanya li val aquest diumenge (20.45 hores. La 1) l’empat contra la selecció escandinava per segellar el liderat de grup i aconseguir un passaport mundialista que en els últims anys gairebé es dona per descomptat, però que s’havia complicat notablement. L’amenaça de la repesca segueix present, però si bé al combinat de Luis Enrique li costa derrotar seleccions menors, també és difícil deixar fora de combat ‘la Roja’. El pla continua sent el mateix que fa uns dies, guanyar.

«Ens valen dos dels tres resultats, però no especularem, no pensarem a no arriscar. Anem a totes, com a l’Eurocopa i la Nations League», va avançar aquest dissabte el tècnic asturià, que assegura que l’ensopegada sueca no canvia la seva idea. «Vam començar parlant de pressió i de necessitar dues victòries per anar al Mundial. No ha canviat res. Som més a prop, però continua sent el pla, els resultats no afecten la nostra mentalitat».

El fantasma de Katalinski

Espanya no falta a un Mundial des de 1974, quan el gol de Katalinski en el partit de desempat contra Iugoslàvia va deixar la selecció de Ladislao Kubala fora de la cita alemanya. No ser a Qatar seria especialment dolorós, ja que la Lliga haurà de parar igualment durant un mes (entre el novembre i el desembre) sense que ‘la Roja’ estigués en acció. La repesca, una doble eliminatòria a partit únic amb Sèrbia, Rússia, Croàcia o Polònia com a possibles rivals és un escenari a evitar.

Últimament Suècia no és un rival fàcil per a Espanya, que va caure en l’anada a Estocolm i no va passar del 0-0 en l’estrena de l’Eurocopa. «Defensa molt bé, no té problemes a fer-ho a prop de la seva àrea i té jugadors ràpids que et poden crear perill a l’espai i al contraatac, també a pilota aturada», analitza Luis Enrique sobre la selecció d’Isak i Ibrahimovic, tot i que al seu país es debat si l’ariet del Milan fa pitjor el bloc escandinau.

Morata reviu el seu malson

Notícies relacionades

Alba i Busquets apunten a tornar a l’onze de Luis Enrique, igual que Soler i Dani Olmo. Sembla que també repetirà Morata, en un estadi, el de La Cartuja, on va viure un malson durant l’Eurocopa. Fallar una clara ocasió, precisament contra Suècia, li va costar xiulets i fins i tot insults a la seva família. Luis Enrique va anar més enllà de demanar un estadi ple: «Que en els moments que s’hagi de patir patim junts i ens ajudin en els moments complicats. Això no serà una festa fins que es xiuli el final del partit».

El tècnic ja va viure a Sevilla, el 1993, una classificació mundialista in extremis contra Dinamarca, i va assegurar que ara les sensacions són les mateixes: «Com a jugador dormia de meravella sempre abans del partit i després molt malament. Ara igual, abans dormo com un nen i després, ni borratxo».