EL FUTUR BLAUGRANA

El Barça contempla presentar Xavi aquest diumenge

  • Xavi i els seus set col·laboradors preveuen volar dissabte i parlar amb la plantilla diumenge abans de la presentació

El Barça contempla presentar Xavi aquest diumenge

Efe / Noushad Thekkayil

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de dos dies d’espera a Doha, la delegació blaugrana confia anunciar aquest divendres el fitxatge de Xavi. El Barça està disposat a desemborsar els cinc milions d’euros de la clàusula de rescissió si finalment Mohammed bin Khalifa al-Thani, propietari de l’Al Sadd, no accedeix a perdonar-la o rebaixar-la en la trobada que mantindrà amb Xavi, encara el seu entrenador.

El timing ja està perfilat, independentment del resultat de la reunió. Xavi i els seus col·laboradors (l’acompanyaran set tècnics que estan també al club qatarià) volaran dissabte al matí de tornada a Barcelona i la presentació del nou cos tècnic del Barça serà diumenge, si tot va segons els plans previstos.

Xavi vol tenir un primer contacte amb la plantilla en l’entrenament del matí, abans que els internacionals s’incorporin a les seves respectives seleccions, per exposar les línies bàsiques del que serà el seu projecte fins al 2024, que és la durada del contracte negociada i acordada amb el Barça. A més, l’agenda del president Joan Laporta dilluns ja consta de dos actes.

Un total de set col·laboradors

Amb Xavi treballaran els seus adjunts Òscar Hernández (el seu germà gran) i Sergio Alegre, els analistes Sergio García, David Prats i Toni Lobo, més el preparador físic Iván Torres i el fisioterapeuta Carlos Rodríguez.

El president de l’Al-Sadd havia promès a Xavi deixar-lo marxar gratis si anava al Barça. Però havia demanat que fos Laporta qui es desplacés a Doha per demanar-l’hi personalment. Davant la negativa del seu homòleg, no es va reunir amb Rafa Yuste ni Mateu Alemany, els emissaris blaugrana. Sí que ho va fer amb Xavi, l’únic interlocutor que el xeic Al-Thani considera vàlid. La trobada es repetirà aquest divendres. Una de les opcions per desencallar la qüestió seria un amistós a Doha o la presència de l’Al-Sadd al Gamper. 

Notícies relacionades

Després de quatre temporades com a jugador i dues i mitja com entrenador de l’Al-Sadd, l’excapità blaugrana li va expressar al president del club qatarià el seu desig de tornar a casa seva durant 17 anys. Una possibilitat que ja es va contemplar en la renovació que va firmar el maig fins al 2023.

L’entrenador egarenc, que ja ha acordat firmar per dues temporades i mitja, va aprofitar les últimes hores per anar perfilant amb Yuste i Alemany el que serà el seu ‘staff’ quan torni, que explicarà amb el nucli tècnic més pròxim per executar el projecte esportiu que els dirigents blaugrana coneixen (i aproven) en tots els punts.  

Temes:

Barça