DE L’ESTABILITAT AL TRÀFEC

Tots els entrenadors de Laporta

El president va tenir en la seva primera legislatura dos tècnics en set anys i ara busca el tercer en només vuit mesos

Tots els entrenadors de Laporta
2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

L’estabilitat que va mostrar Joan Laporta en la seva primera legislatura (2003-2010) amb els entrenadors ha esclatat pels aires en la segona. Va apostar per i va defensar Rijkaard en tot moment abans d’elegir Guardiola per aconseguir la perfecció.

Només dos tècnics en set anys avalen la fortalesa del projecte esportiu del president, acompanyat per la intuïció de Johan Cruyff i el treball diari de Txiki Begiristain, que era llavors el seu secretari tècnic.

Però ara, coincidint amb els vuit primers mesos de la seva segona legislatura, Laporta està buscant el tercer entrenador després d’acomiadar Koeman, el primer amb qui pren una mesura tan dràstica, i tenir com a interí Sergi Barjuan. El Barça busca ara, amb la visita de Yuste i Alemany a Doha, el fitxatge de Xavi.

Frank Rijkaard (2003-08)

Fe fins al final 

No era la seva primera opció, però al no tenir diners per pagar el milió d’euros que exigia l’Ajax per Koeman va acabar recorrent a Rijkaard, a qui va mantenir en tot moment. En el seu mal inici, Rosell demanava per Nadal un canvi urgent per Pere Gratacós, pròleg de l’arribada de Scolari, i després de la Champions de París-2006, amb els dos anys d’autocomplaença. 

Pep Guardiola (2008-10)

La perfecció

Un poderós sector de la junta demanava Mourinho, però Laporta, seguint el consell de Cruyff i Txiki, va apostar per Guardiola, que venia de fer campió el Barça B a Tercera Divisió.

Va viure el president els millors anys de la seva vida amb el Pep, va arribar al cim del sextet del 2009, però se n’ha d’anar un any més tard a l’esgotar el seu segon i últim mandat. I Guardiola només va aguantar dos anys més a la banqueta del Camp Nou, dos anys de complexa cohabitació amb Sandro Rosell, el president que va succeir Laporta.

Ronald Koeman (març-octubre 2021)

El primer acomiadat

Notícies relacionades

No va ser mai el seu entrenador ni el va sentir com a tal. Pertanyia a l’herència enverinada que va rebre de Bartomeu. Va poder acomiadar-lo a l’estiu abans de començar la temporada. Però no ho va fer després de demanar a Koeman un termini de 15 dies per buscar un tècnic millor. No el va trobar. I va seguir. El va ratificar abans de caure amb l’Atlètic i el va acomiadar al perdre a Vallecas. 

Sergi Barjuan (octubre-novembre 2021)

Peça interina

El Barça va estar 14 hores sense entrenador. A les 00.15 h de dimecres a dijous era acomiadat Koeman amb un breu comunicat. A les 14.00 h de dijous era anunciat Sergi Barjuan com a tècnic interí. En aquell matí es va viure un debat entorn de l’elegit perquè va emergir la figura d’Albert Capellas. Però el club va escollir finalment Sergi.