ANÀLISI TÀCTICA

Les claus tàctiques del Dinamo-Barça: Ansu marca, Ter Stegen sosté

Les claus tàctiques del Dinamo-Barça: Ansu marca, Ter Stegen sosté

FCBARCELONA

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Dembélé canvia el paisatge

Va aparèixer quan quedava menys de mitja hora i va agitar el Barça. No només pel seu regat. Tampoc únicament per la seva velocitat. Ousmane Dembélé va desequilibrar perquè es va convertir en una amenaça per a la defensa del Dinamo de Kíev, que vivia una nit tranquil·la.

Tant, que l’equip de Lucescu es va confiar, perquè no va saber detectar aquesta figura que es va apropiar de la banda dreta obrint el camp de veritat. Sergi ho va intentar amb Gavi, però, òbviament, no era el mateix.

I fins i tot el tècnic va modificar l’atac, perquè va ubicar Ansu Faticom a davanter centre, mentre que Memphis s’ubicava al flanc esquerre. Però va ser el davanter francès qui, amb la seva mobilitat i dinamisme, va despertar un equip que estava apagat, incapaç d’espantar el Dinamo. Va arribar Ousmane i va modificar aquell paisatge somort aportant velocitat i electricitat. El gol va ser d’Ansu, però Dembélé ho va canviar tot.

Ter Stegen sosté un equip esfilagarsat

Passats els 20 minuts inicials, el Barça va començar a cometre errors en la construcció del joc. Errors en la passada que eren, en realitat, invitacions perquè el Dinamo es deixés anar en atac trepitjant fins i tot en tres ocasions l’àrea de Ter Stegen amb les arribades de Carlos de Pena i Xaparenko.

Va obligar el porter alemany a fer aturades decisives en aquells minuts en què l’equip de Sergi Barjuan va entrar en pànic perquè es va esfilagarsar. Sostingut per Marc, que va ser clau per mantenir la porteria a zero.

Retorn als tres centrals

Notícies relacionades

El Barça va començar amb l’ortodox 4-3-3 que utilitza Sergi Barjuan. Però en la segona meitat va modificar, i de manera notable, el vestit tàctic apostant per una línia de tres centrals, ja que va decidir endarrerir Busquets a l’eix, escortat primer per Eric Garcia (dreta) i Lenglet (esquerra).

En els primers 45 minuts, ‘Busi’ no va baixar en cap moment a buscar la pilota. En la segona sí, tenint ja Araujo al costat per la lesió del central francès. El tècnic interí volia sostenir l’estructura defensiva, però va acabar patint en les accions a pilota aturada.