El BARÇA ULTIMA LA RENOVACIÓ DE PEDRI I ANSU

Laporta: «Tenia l’esperança a última hora que Messi digués que jugaria gratis»

Laporta: «Tenia l’esperança a última hora que Messi digués que jugaria gratis»

Efe / Cristophe Petit Tesson

3
Es llegeix en minuts

«Tenia l’esperança a última hora que Messi digués que jugaria gratis amb el Barça. Alguns culers ho van pensar». Fins i tot Joan Laporta, el president del Barça, ha admès que era ser «un punt il·lús», perquè aquesta situació no es donaria. Ni tampoc ell la podia exigir a l’astre argentí, poc abans de volar cap a París per iniciar un nou projecte, lluny de casa seva, el Camp Nou. Assumeix, en tot moment, que «no es podia enfadar» amb Messi. «L’estimo molt», assegura.

El Barça, ja sense Messi, està treballant en les renovacions de Pedri, Ansu Fati i Gavi, els tres joves que han de liderar la reconstrucció esportiva del club. Fa setmanes que negocien amb els agents dels joves talents, segons ha explicat el president, per garantir el futur de la institució. «La renovació de Pedri la tenim molt avançada, tant de bo es pugui anunciar la setmana que ve», va declarar el dirigent a Jordi Basté durant una entrevista a RAC-1.

«Em coneixia, m’avenia amb ell, ho vaig fer tot per la seva família, però, comparat amb el que li oferien a París... Ell sabia que quan haguéssim recuperat l’economia l’hauríem correspost»

Laporta, president del Barça

No va poder renovar Messi. I intenta ara que no se li escapin Pedri, Ansu i Gavi. Laporta tenia aquesta esperança, perquè l’argentí havia tingut un gran vincle amb ell. «Em coneixia, m’avenia amb ell, ho vaig fer tot per la seva família, però comparat amb el que li oferien a París... Ell sabia que quan haguéssim recuperat l’economia l’hauríem correspost. Preservaré la memòria de Messi com és», ha reconegut el dirigent. «El que espero ara és fer-li un homenatge com cal si hi està disposat», ha afegit després d’indicar que la sortida de l’astre va ser «per no posar en risc la institució».

«Aprecio massa Messi per enfadar-me amb ell, però arriba un moment en què hi ha certa decepció per les dues parts. Ells volien quedar-se, però també tenien molta pressió per l’oferta del PSG. Una oferta molt potent»

Laporta, president del Barça

«Aprecio massa Messi per enfadar-me amb ell, però arriba un moment en què hi ha certa decepció per les dues parts. Ells volien quedar-se, però també tenien molta pressió per l’oferta del PSG, una oferta molt potent», ha reconegut el dirigent blaugrana. «Tot indica que ja tenia aquesta oferta», ha dit després Laporta, reconeixent que el club francès «estava pressionant» l’excapità blaugrana perquè prengués una decisió al més aviat possible.

«No calia que ens digués que tenia una oferta molt potent. Tots volíem que es quedés, però al córrer aquest risc enorme no es va fer. ¿Equivocar-me? No. No hi havia marge. Al revés, penso que estic fent el millor per al Barça, ningú pot posar en risc la institució», ha dit Laporta.

«Donar bones notícies»

Amb Messi fora, Pedri s’ha erigit en un pilar del nou Barça, transformat en una de les grans realitats ja de l’equip i de la selecció espanyola, com es va demostrar en l’última Eurocopa quan va ser inclòs en l’onze ideal, a més de ser escollit com el millor jove del torneig. El Barça vol adequar la seva situació salarial a l’influent rol que ha adquirit a l’equip de Koeman.

«Si tot va bé, la setmana que ve us podrem donar bones notícies», ha reconegut Laporta, convençut que es podrà assegurar la continuïtat de Pedri. I amb Ansu Fati, a qui se li ha atorgat el 10 que va deixar buit la marxa de Messi al París SG, el mateix. «La d’Ansu també va bé».

La trucada de Rubiales sobre Gavi

Notícies relacionades

I amb Gavi, el jugador més jove a debutar amb la selecció espanyola, ja que tenia 17 anys i 62 dies en el seu debut a San Siro contra Itàlia, l’objectiu és el mateix. «Hi estem treballant. ¡És clar que sí! Ja estem en aquest procés d’intentar renovar tots els joves que tenim», ha remarcat el dirigent blaugrana.

«Ahir em va trucar el president de la federació espanyola i em deia: ‘Eh, estaràs content amb això del Gavi’. I jo li vaig respondre: ‘Home, estem en un procés de renovació i ara me’l portes a la selecció, i ja sabem el que passa’. Ell em deia: ‘¡Però es revaloritza’. Sí, és clar, li deia jo. Però vull tenir-lo ben lligat primer a casa meva», ha assegurat Laporta sobre el jove andalús. «Estem encantats que Gavi estigui al Barça i farem tot el possible perquè hi continuï»