ELS DORSALS DEL BARÇA 21-22

El ‘10’ de Messi pertany ara a Ansu Fati

barcelona/Sin título-1.jpg

barcelona/Sin título-1.jpg

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Té 18 anys. I mai s’ha amagat en un camp. Tampoc a fora. Ansu Fati, que està lesionat des de novembre, no ha tingut por de recollir una samarreta que pesa. Pesa tant que l’ha portat el millor jugador de la història del Barça.

Però Ansu no ha dubtat a assumir aquest colossal desafiament. El 10 que va ser de Messi (2008-2021) li pertany ara, assumint un llegat que va fins i tot més enllà del propi Leo. Aquest dorsal, carregat d’història, havia sigut abans de Ronaldinho (2003-08), Riquelme (2002-03), Rivaldo (2000-02), a més de Romário (1993-94) i Michael Laudrup (1989-1994).

Tot aquest pes no ha intimidat Ansu en cap moment. Hi ha hagut altres jugadors, com Kun Agüero, nouvingut al club (encara no ha debutat perquè està lesionat), i Coutinho, el fitxatge més car de la història del Barcelona, que miraven a un altre costat. Ansu, no.

Després de portar el 31 en el seu debut amb el primer equip, va escollir el 22 i finalment el 17. Però Messi va marxar i llavors ell va decidir recollir el 10, que no tenia amo des de feia dues setmanes.

Ell, un altre talent construït a La Masia com Messi, es posarà aquesta samarreta, tan plena de simbolisme. ¿Quan? Encara no se sap, perquè Koeman no vol córrer riscos amb el davanter, que ha patit quatre operacions en els últims 11 mesos. Ansu és el present i, per descomptat, el futur del club, submergit com està en un procés de reconstrucció.

Dembélé, amb el ‘7’ de Griezmann

Notícies relacionades

Després d’uns dies en què ningú volia agafar aquesta samarreta, ha arribat ell i presumeix el número amb orgull .El Barça també va voler presumir d’aquesta elecció perquè la va fer pública, a través de les seves xarxes socials, abans fins i tot de facilitar la llista completa dels 24 dorsals dels jugadors que componen la plantilla, amb la novetat del jove Yusuf Demir, un més del primer equip.

El 7 que va ser de Griezmann, ja a l’Atlètic, pertany ara a Dembélé. Luuk de Jong, nouvingut al Camp Nou, es queda amb el 17 i Mingueza agafa el 22 que va lluir fugaçment Emerson abans de ser venut al Tottenham per 25 milions d’euros. Demir portarà l’11 que va ser de Dembélé.