CONDICIONAT PER LA MASSA SALARIAL

¿Podrà inscriure el Barça Memphis Depay abans del debut de Lliga?

  • Perquè pugui jugar diumenge, el club ha d’alleugerir més massa salarial: després de passar del 110% al 95% amb la marxa de Messi, ha de retallar el 20% més

¿Podrà inscriure el Barça Memphis Depay abans del debut de Lliga?

Twitter

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Mentre el barcelonisme segueix encara sota els efectes de la traumàtica sortida de Leo Messi, Ronald Koeman intenta aïllar-se del soroll i sobreposar-se a la gimcana d’obstacles per intentar compondre un onze per a l’inici de la temporada davant la Reial Societat. El Barça sap que diumenge hi haurà 30.000 espectadors en la tornada del públic al Camp Nou, un any i mig després i en el primer partit oficial sense la seva estrella. El que encara no sap és si podrà comptar amb Memphis Depay, cridat a ser el far ofensiu en absència de Leo.

Segons va explicar Joan Laporta, al no renovar Leo la massa salarial passava de representar del 110% al 95% dels ingressos. Però el club necessita rebaixar sous si vol poder inscriure Memphis. Amb el Kun Agüero lesionat, Eric García, acabat d’aterrar del doblet d’Eurocopa i Jocs, i Emerson, de moment sense ser prioritari al lateral dret, l’objectiu primordial és poder inscriure Memphis. No només per l’absència de Messi, que l’any passat va marcar més gols en Lliga (30), que els altres sis davanters junts (Trincao, Ansu Fati, Dembélé, Braithwaite, Coutinho i Griezmann). Sinó perquè amb el primer ja al Wolverhamptom, el segon i el tercer lesionats i el quart i el cinquè a la llista de transferibles, Koeman fa curt d’artilleria.

«Ja veurem si Memphis pot jugar diumenge, perquè la massa salarial continua estant al 95%», afirmava Jaume Llopis al programa ‘Què T’hi Jugues’ de la SER. El fins ara membre de la Comissió Espai Barça, que ha dimitit després de la marxa de Messi, posava el focus en el risc que a més de no comptar amb Leo , Koeman no pugui alinear el seu fitxatge estrella.

Braithwaite apunta Londres

Notícies relacionades

Si vol que jugui davant la Reial, té temps per inscriure’l fins divendres, dia en què LaLiga apuja el teló. El club, que necessita un estalvi salarial extra del 20%, espera concretar en aquests tres dies la rebaixa de sou dels quatre capitans –Busquets, Sergi Roberto, Piqué i el recentment nomenat Alba– i donar sortida a Umtiti i Pjanic (que continua sense concretar el seu viatge d’anada i tornada a Torí). També anhela poder enviar Braithwaite rumb a Londres, ja que després de l’Eurocopa ha despertat l’interès del West Ham i el Tottenham. A diferència del francès i del bosnià, el club veu factible fer caixa amb el danès recuperant gairebé la totalitat dels 18 milions que va pagar al Leganés el gener del 2019 (gairebé la mateixa quantitat, comissió de Mino Raiola a part, que llavors va pagar el Borussia Dortmund per Haaland, a qui el Barça feia temps que seguia).

A Koeman li falten efectius: Ilaix Moriba continua apartat per no voler renovar i Mingueza ha tornat lesionat dels Jocs (en té per a tres setmanes) i s’uneix a una infermeria en què, a més de Ter Stegen, Dembélé i Ansu Fati, hi ha Agüero, el transferible Lenglet, el del planter Gavi (de les poques bones notícies culers d’aquest estiu) i De Jong. Pedri, després de la marató de 71 partits oficials (més dos amistosos amb Espanya i tres amb el Barça) de la temporada passada, vol tornar a entrenar ja aquest dijous per donar un cop de mà.

Temes:

Barça