ACTUALITAT BLAUGRANA

«Entre el CEO i Florentino convencen Laporta de no firmar per CVC i fer fora Messi»

  • Un membre de la Comissió Espai Barça que ha dimitit després de la marxa de Messi acusa el president del Barça de deixar-se influir pel nou CEO, Ferran Reverter, «que mana molt», i el president del Madrid, que manté la seva aposta ferma per la Superlliga

  • «Això es comença a aclarir... ¿Qui mana al FCB? Sense Messi i sense 270 milions, pla perfecte...», afirma Javier Tebas, president de LaLiga

«Entre el CEO i Florentino convencen Laporta de no firmar per CVC i fer fora Messi»

AFP / PAU BARRENA

2
Es llegeix en minuts

Fins ara Jaume Llopis era un membre de la Comissió de l’Espai Barça al nou organigrama de Joan Laporta. Llopis ha protagonitzat la primera dimissió per la marxa de Leo Messi del Barça. Ho va fer a través d’una carta en què feia constar que se sentia decebut amb el president blaugrana perquè havia incomplert la seva promesa electoral de fer tot el possible perquè l’estrella argentina seguís al Barcelona.

Ahir a la nit Llopis va comparèixer en el programa ‘El Larguero’ de la cadena SER i va explicar que en la marxa de Messi han tingut un paper predominant tant Ferran Reverter, el nou director general (CEO) del club, com el president del Reial Madrid, Florentino Pérez.

«El nou CEO mana molt. Em consta que tot ha de passar pel CEO, tot ho ha de firmar el CEO i no el president i el CEO va amenaçar Joan Laporta de dimitir, i té un contracte blindat, si es firmava amb CVC. Laporta es va veure pressionat pel seu CEO i d’altra banda Florentino el convenç. Entre tots dos el convencen que ha de fer fora Messi i no firmar amb CVC», va afirmar Llopis.

Javier Tebas, president de LaLiga, ja ha reaccionat a aquestes declaracions a Twitter. «Això es comença a aclarir... ¿Qui mana al FCB? Sense Messi i sense 270 milions, pla perfecte...», escriu amb sorna.

El ja exmembre de la Comissió Espai Barça creu que si s’hagués acceptat l’oferta de LaLiga sobre el fons d’inversió, Messi podria seguir al Barça. Però tot es va torçar i Llopis ofereix la seva versió a la Ser: «El mateix Messi ho va dir en les seves pròpies paraules: ‘Em vaig rebaixar el salari un 50% i no em van demanar més res’. CVC no és un fons voltor, com s’ha dit, és un fons molt seriós. És veritat que el primer contracte no s’acceptava perquè, segons deia Laporta, era hipotecar els drets televisius del Futbol Club Barcelona per als pròxims 50 anys, però CVC estava disposat a negociar. I tampoc es negocia. A Laporta el convencen Ferran Reverter, el nou CEO, que no es pot firmar amb CVC, i Florentino Pérez amb el projecte de la Superlliga Europea. També es dona la circumstància que Ferran Reverter té amistat des de fa temps amb Florentino Pérez i entre tots dos el convencen i Laporta canvia radicalment d’opinió i ja es nega a continuar negociant. El que sorprèn és que queden 25 dies per al final de mercat, hi havia temps per buscar solucions. Es neguen a negociar amb Messi i amb CVC».

Només Piqué

Notícies relacionades

I Llopis afegeix: «Hi ha una falta de transparència total en aquest procés. No és possible que dijous els advocats de les dues parts estiguessin llestos per firmar i quan arriba Jorge Messi Laporta li diu que no hi ha negociació, que tot s’ha trencat, i també trenca amb CVC. Volem saber què ha passat en aquest lapse d’hores en què Laporta canvia de forma radical».

Llopis també comenta que l’únic jugador que, per motu proprio, ha acceptat reduir-se la fitxa ha sigut Gerard Piqué.