L’ERA POST-LEO

Barça: La vida sense Messi

  • El seu amic Agüero estarà 10 setmanes de baixa i Pjanic prepara les maletes

  • Pedri i Ansu Fati, cridats a comandar el futur si les lesions els respecten

Barça: La vida sense Messi
4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Negació. Ira. Negociació. Depressió. Acceptació. El dia 1 DM (després de Messi), els culers van basculant entre les diferents fases del dol mentre van revisant les imatges de l’enterrament, buscant raons, motius, culpables. Tot i que saben que no hi ha marxa enrere. El seu Déu ha mort. Quan molts encara no havien acabat de plorar la marxa de Pep Guardiola, ara afegeixen una pèrdua encara pitjor. Perquè si el tècnic va estar com quatre anys al capdavant de l’etapa més gloriosa del club, Leo ha estat més de dues dècades al club i 17 al primer equip.

Només a Chicago han de comprendre realment el que suposa això. Allà van disfrutar Michael Jordan 13 temporades. Jerry Krause va decidir prescindir de Phil Jackson i MJ es va retirar per segona vegada, abans de jugar un parell d’anys a Washington, el que ara planeja fer Messi a París. Els Bulls, que amb el millor jugador de tots els temps van conquistar sis anells, no han tornat a guanyar cap títol des que ‘His Airness’ va fer les maletes el 1998. El Barça, que ha guanyat quatre de les seves cinc Champions amb Leo a les seves files, ara comença la reconstrucció del seu temple sense el D10S.

«Koeman no està d’humor per a històries»

Com va dir Joan Laporta la setmana passada, Ronald Koeman «no d’humor per a històries». I mentre el barcelonisme continua de dol i el club valora les pèrdues comercials que suposa deixar escapar el seu jugador franquícia (segons la consultora Brand Finance podria ascendir a 137 milions), el tècnic neerlandès ja treballa per intentar aixecar un projecte que se sostenia sobre el geni del 10.

Amb teranyines a la caixa forta pel forat econòmic que va deixar Josep Maria Bartomeu (487 milions d’euros de pèrdues en l’últim exercici, que se sumen als 97 de l’anterior), el Barça s’aferra als joves. La pretemporada, a més de les bones sensacions de Memphis, també ha deixat un bon grup de joves talents. Demir, Gavi, Nico, Balde... brots verds al solar. Sang jove per unir als olímpics Eric García, Mingueza i Pedri. Si les lesions els respecten, el geni canari i Ansu Fati estan cridats a comandar el Barça del futur.

Amb Agüero tocat anímicament i físicament (estarà 10 setmanes de baixa) i Dembélé de nou lesionat, contra la Juve Koeman va donar algunes pistes de cara al nou ordre. Neto, malgrat ser al mercat, seguirà al marc fins que arribi una oferta interessant o Ter Stegen es recuperi. Amb Alba –quart capità després de la sortida de Messi– i Dest fixos de moment als laterals (Balde, una de les revelacions de la pretemporada, va deixar millors sensacions que Emerson al Gamper), Araujo es postula com la parella de ball de Piqué contra la Reial Societat. El club continua intentant donar sortida a Umtiti, xiulat per l’afició al Gamper, i Lenglet.

Eric García i Pedri passaran la revisió mèdica aquesta setmana, després de fer el doblet d’Eurocopa i Jocs Olímpics. El club decidirà si els dona alguns dies de vacances, però la intenció del canari, després de 73 partits la passada temporada, és tornar entrenar-se dijous. Al centre del camp, amb Busquets com a fix, el dubte és qui l’acompanyarà en la medul·lar. Si De Jong, que es va perdre el Gamper per lesió, no es recupera a temps, Koeman podria repetir el centre del camp experimental del Gamper, amb Sergi Roberto i Demir. La perla austríaca, que va arribar a Barcelona en principi per jugar al filial, no només es queda amb el primer equip sinó que apunta a titular a la medul·lar, disposat a cremar etapes com va fer Pedri l’any passat. Després d’enlluernar com a extrem en els altres amistosos, contra la Juve Demir també va lluir d’interior davant una afició que necessitava bones notícies que aixequessin una mica l’ànim fúnebre.

A la recerca del gol perdut

En funció de De Jong i Pedri, Demir podria també tenir un forat en una davantera que intentarà començar a donar resposta a la pregunta que va llançar Koeman després del penúltim partit de la passada temporada, l’últim de Leo. «¿Qui marcarà els 30 gols de Messi?». La responsabilitat recau de moment sobre Griezmann i Memphis, que han barrejat bé durant la preparació. Ansu Fati està cridat a ser el tercer home quan es recuperi de la lesió que l’ha mantingut apartat del camp des de fa vuit mesos. Era el màxim golejador del curs passat fins que el seu genoll esquerre va cedir.

Notícies relacionades

En la seva absència, la d’Agüero i Dembélé, i el dubte de què passarà amb Coutinho, Braithwaite es postula per descart com el tercer vèrtex del triangle ofensiu. Es pot recordar que el davanter danès també era a la llista de transferibles, igual que Umtiti i Pjanic. El centrecampista bosnià, també esbroncat durant el Gamper, podria ser el pròxim després de Messi en alleugerir la massa salarial fent cap a Torí. Tot i que sense Messi el Barça hagi rebaixat la massa salarial del 110% al 95%, necessita alleugerir salaris si vol inscriure els nous fitxatges.

29.803 espectadors per a la tornada al Camp Nou

El Barça obre aquest dilluns i fins dimecres el procés per demanar les 29.803 entrades per a la tornada del públic al Camp Nou. El primer partit en any i mig i el primer oficial sense Messi.

Temes:

Messi Barça