EL NOU CLUB DE L’ARGENTÍ

El PSG fa oficial el fitxatge de Messi

  • L’excapità blaugrana fitxa per dues temporades i 35 milions a l’any després que el Barça no el renovés,

  • L’astre argentí lluirà el número 30, el mateix amb el qual va debutar el 2004 amb l’equip blaugrana

3
Es llegeix en minuts

Ja és una realitat. Lionel Messi va fitxar aquest dimarts pel París Saint-Germain i liderarà un dels planters més temibles d’Europa. Dos dies després d’haver-se acomiadat entre llàgrimes del barcelonisme, els seus representants van tancar els serrells amb l’equip parisenc, que ja ha penjat a les xarxes socials una imatge de la torre Eiffel i sis pilotes d’or, les que té el de Rosario, i s’han filtrat ja fotos del jugador amb la seva nova samarreta. Després del degoteig, a les 22.15 h el PSG ha oficialitzat el fitxatge.

L’astre argentí firmarà per dues temporades i la seva roda de premsa de presentació està programada per a aquest dimecres a les 11 del matí al parc dels Prínceps, el seu nou Camp Nou. Serà probablement l’últim gran contracte en una gran competició europea per al ‘10’, que vol arribar en plena forma al Mundial de Qatar del 2022.

Des de primera hora del matí van aclarir els rumors falsos que apuntaven a un últim intent del Barça per retenir el millor jugador del món. El diari francès ‘L’Équipe’ va confirmar poc abans del migdia que l’acord amb el PSG era total. Messi es va enlairar del Prat i va aterrar a primera hora de la tarda a París. El seu viatge no només era seguit amb més interès que el de qualsevol dirigent internacional, sinó que centenars d’aficionats l’esperaven eufòrics a l’aeroport de Le Bourget. Un dels déus del futbol arribava a la capital francesa i el van rebre com a tal.

«Ici c’est Paris» (‘Això és París’), saludava la samarreta de Messi a la multitud de seguidors. És el famós lema de l’equip de la capital. Aquests van respondre corejant el seu nom. Les imatges reflectien la messimania que ha envaït França. «Un altre cop junts», va reaccionar Neymar al seu compte d’Instagram. «És el millor jugador del món. Estic content i emocionat que formi part del nostre equip», va assegurar, per la seva banda, el porter italià Gianluigi Donnarumma.

«¿Per què se’n va el Leo? Esbrinin-ho al club, preguntin-ho al club»

Jorge Messi, pare i representant de l’estrella argentina

Mentrestant, més d’un aficionat culer es fregava els ulls davant un moment dolorós i gairebé inimaginable fa una setmana. «Em fa mal als ulls veure’l amb una altra samarreta», va reconèixer Andrés Iniesta, en declaracions a l’Agència France-Presse. «Ho era tot. Un jugador que transcendia a l’equip. Mai abans havia vist un jugador com ell i penso que no en veuré cap altre d’igual», va afegir.

Dard de Jorge Messi

«¿El culpable de la marxa [de l’argentí]? Esbrinin-ho al club», va dir Jorge Messi abans de sortir des de l’aeroport del Prat cap a París. Unes paraules que alimenten la polèmica sobre si la directiva blaugrana va fer tot el possible per retenir el de Rosario.

L’excapità del Barça va passar la revisió mèdica a la tarda i aquest dimecres posarà amb la seva nova samarreta. Firmarà per 40 milions anuals, més una prima de fitxatge de 30 milions. Sens dubte, una oferta astronòmica que li permetrà continuar sent el futbolista més ben pagat del planeta i mantenir uns ingressos pròxims als de la seva última temporada com a blaugrana. 

El PSG dels galàctics

Amb la pandèmia, la UEFA va flexibilitzar les normes del ‘fair play’ financer. A més, la Ligue 1 va decidir a finals de l’any passat que la norma d’establir el límit salarial al 70% respecte als ingressos no s’apliqui fins al 2023. A això cal afegir-li els bons ulls amb què la UEFA veu l’equip dels qatarians després que aquests es desmarquessin del projecte de la Superlliga. Tot això facilita que el PSG pugui reunir en un mateix planter Messi, Neymar, Mbappé, Verratti, Sergio Ramos… Potser des del Madrid dels galàctics no es veien tantes estrelles juntes. 

Notícies relacionades

No obstant, la clau de l’operació Messi són els petrodòlars de Qatar. El club parisenc va patir unes pèrdues l’any passat de 125 milions i aquesta temporada es preveu que superi els 200 milions. Un forat econòmic que compensarà la monarquia del Golf.  .

Amb el seu fitxatge pel PSG, Messi sembla lligar el seu destí al de Qatar i la seva diplomàcia esportiva. D’una banda, els qatarians tenen entre cella i cella guanyar una Lliga de Campions, un objectiu que el seu equip encara no ha aconseguit una dècada després d’haver aterrat al Parc dels Prínceps. De l’altra, l’astre argentí somia guanyar el Mundial que es jugarà l’any que ve en aquest país.

Temes:

Barça