LA CARRERA AL CAMP NOU

Fins i tot Messi s’afegeix a la recerca de la vacuna del Barça

La cura de Font es presentava com la més Moderna i Freixa apel·lava a l’orgull nuñista igual que l’Sputnik a l’orgull soviètic, però no van poder amb Laporta que, com Pfizer, promet aixecar l’ànim.

Fins i tot Messi s’afegeix a la recerca de la vacuna del Barça
4
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Igual que fa un any hi havia representants institucionals que deien que això del coronavirus era «només una grip» i que no s’havia de caure en l’alarmisme, el temps també ha refutat la tesi de Josep Maria Bartomeu que només hi havia «una crisi esportiva, no institucional ni de club». Un any després de l’última trobada amb públic, els culers van poder tornar al Camp Nou. No per tornar a veure jugar l’equip, sinó per triar quina vacuna prefereixen per intentar curar el virus del Barça: la de Víctor Font es presentava com la més Moderna, Toni Freixa apel·lava a l’orgull nuñista igual que l’Sputnik a l’orgull soviètic i Joan Laporta, com Pfizer (coneguda abans de la Covid per la viagra), proposava tornar la trempera al barcelonisme. Una aposta que va acabar tenint un aval massiu dels culers.

Des de les nou del matí 87.479 socis estaven citats a votar als punts de votació de Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Tortosa i Andorra. Al Camp Nou la pluja no va frenar els més matiners. El primer a entrar al Camp Nou ha sigut el Wojciech, un culer de Varsòvia que fa 15 anys que és soci. Va ser a Cracòvia a la primera eliminatòria de Champions de l’any del sextet, en què va coincidir amb Laporta, a qui va votar aquest diumenge.

L’expresident també va ser el primer candidat a passar per les urnes culers. «El que desitgem és una alta participació en les eleccions més importants de la història del Barça. He sortit a votar i he vist com sortia el sol. Una alta participació sempre és millor. Han votat més de 20.000 socis per correu, mostra que hi ha molt interès», ha sentenciat Laporta després de tornar a passar per unes urnes en què el seu nom figurava per tercera vegada. Ho ha fet a la porta 17, per la qual van passar a deixar la seva papereta els altres dos aspirants. «Sabem que vivim en una pandèmia i és una situació complicada. Però és molt important per al Barça i el país una màxima participació», va comentar Freixa. «Són les eleccions més importants de la història del club. El futur és a les vostres mans», va apuntar Font, l’únic debutant de la carrera al Camp Nou i l’últim a exercir el seu dret a sufragi.

Bartomeu reapareix

El Jordi i l’Eva, amb uniforme ciclista, també van fer una picada d’ullet a ‘Sí al futur’, el lema de campanya fontista. «Hi ha futur. «El club s’aixecarà, la pandèmia passarà i el Barça s’arreglarà, amb bones idees, actitud i positivitat. Anònims i famosos (des de Busquets, Jordi Alba, Sergi Roberto i Riqui Puig a exjugadors com Carles Puyol, Luis Enrique i Juan Carlos Unzué, passant per personalitats com l’expresident de la Generalitat Artur Mas) van anar desfilant pels centres de votació, que s’anaven omplint mentre avançava el matí. A les 15.30, aprofitant la davallada d’afluència de l’hora de dinar, Bartomeu va anar a votar qui vol que sigui el seu successor. Era la seva primera aparició pública després que dimarts sortís de la Ciutat de la Justícia en llibertat amb càrrecs pel ‘Barçagate’ (o ‘Bartogate’). A les 17.00 ja havien votat més socis (48.755) que a les eleccions que va guanyar Bartomeu el 2015 (47.725).

Notícies relacionades

Abans d’entrar al centre de votació als socis els donaven gel hidroalcohòlic, mentre que els membres de les meses del Camp Nou tenien una estufa per combatre el fred de la llarga jornada electoral. Alguns, com l’Álex, es van emocionar al tornar a la seva segona casa. «La sensació de tornar a l’estadi és d’alegria, i penso que si haguéssim pogut anar a l’estadi el Barça hagués guanyat més partits a casa», es lamentava abans de donar la seva recepta per als mals blaugrana. «El que el Barça necessita és apostar més que mai pel planter, fer fitxatges que acabin contracte, i vendre els jugadors que no són titulars indiscutibles i amb aquests diners fer un fitxatge que il·lusioni (Haaland, Mbappe, Salah...)».

Les tertúlies futboleres dels amics, parelles, pares i fills i companys de seient, van tornar per un dia als voltants del Camp Nou, al que tant l’Álex com els altres culers esperen tornar aviat per celebrar, amb el nou president, gols de Messi i títols. El soci Leo va votar per primera vegada i es va afegir a l’elecció del president que haurà de convèncer-lo perquè es quedi al club de la seva vida.  

Temes:

Barça