LES REACCIONS

El tècnic demana a més jugadors que treguin les castanyes del foc, com fa Messi

  • El tècnic destaca «la personalitat i les ganes» de l’equip després d’un mal primer temps

  • Pjanic ha de millorar «el ritme de pilota», però nega que fos el culpable malgrat substituir-lo

El tècnic demana a més jugadors que treguin les castanyes del foc, com fa Messi
2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després del cop davant el Cadis, quan l’equip es va deixar dos punts en una oportunitat que se li presentava per retallar distàncies respecte a l’Atlètic, i després d’un mal primer temps davant l’Elx que mantenia viva la síndrome de la punxada, dos gols de Lionel Messi van acabar el malson.

El veterà que havia de marcar el camí –també ho va fer reclamant vigor als seus companys en una fase lànguida del duel– també va treure les castanyes del foc. Una vegada més. L’únic que està exempt de qualsevol exigència amb els infinits episodis de triomfs que va fer possibles amb la seva genialitat. «Quan parlo dels grans no em refereixo a Leo. L’efectivitat i el joc de Messi encara és impressionant. Són més jugadors els que han de marcar la diferència», va precisar Koeman, malgrat que un altre dels veterans que havia citat el dia anterior, Jordi Alba, també va marcar. 

Koeman només va patir en el primer temps, perquè immediatament després de la represa va arribar l’1-0 de Messi. L’efecte del descans es va veure a l’instant. En dos minuts. El tècnic va observar que en la fase inicial l’equip exhibia una preocupant lentitud, i ho va pagar Miralem Pjanic amb la seva substitució. El bosnià exercia de migcampista, i va ser retirat en benefici d’Ousmane Dembélé, un altre davanter, perquè jugués obert i es generessin més espais. Pedri va retardar la seva posició, i la millora va ser instantània.

«Pjanic ha de millorar el seu ritme de pilota. Si canvies un jugador sembla que sigui el culpable, però els altres tampoc han imprès més ritme», va explicar Koeman, atribuint el relleu a una mera qüestió tàctica. No obstant, Pjanic només ha sigut titular en 13 partits malgrat haver sigut el fitxatge més car de la temporada (60 milions més 5 en variables, vinculat a l’intercanvi d’Arthur amb la Juventus). Un fitxatge, per cert, que Koeman es va trobar ja tancat.

Hi ha Lliga per a Alba

Notícies relacionades

Un pes de sobre es van treure els jugadors, igual que Koeman. El triomf va reforçar els ànims, sobretot per l’amplitud del marcador, que va eliminar, a més, totes les angoixes en el segon temps després d’una fase inicial que pintava malament. Com l’amarg tràngol davant el Cadis, que va suposar «un cop molt dur», reconeixia Jordi Alba, del qual ha costat sobreposar-se ja que venia afegit a la derrota de la Champions amb el PSG.

El Barça va tenir el control, però no va tenir ocasions. El canvi es va operar després del descans. No va ser només el producte de la xerrada de l’entrenador. «Vam ficar de seguida l’1-0 i això ens va donar seguretat i va ajudar que es creessin més espais», va reconèixer Alba. El defensa va rectificar l’entrenador apuntant que els veterans conserven l’energia, tot i que se senten interpel·lats per col·laborar en el fet que els joves «se sentin més còmodes i vagin aprenent els conceptes del joc del Barcelona» en una època difícil per a tothom. La distància respecte al liderat (5 punts) no és insalvable. Ni de bon tros. «Hi ha Lliga, sí, hi ha Lliga. Sabem que depenem de nosaltres. Segur que els altres fallaran, i el que falli menys s’emportarà el títol», va valorar.