24 d’oct 2020

Anar al contingut

ACTUALITAT BLAUGRANA

Els futbolistes del Barça es neguen a una nova retallada salarial

Segons RAC-1, la plantilla del primer equip i del filial ja ha preparat un burofax per comunicar la seva negativa a Bartomeu

Roger Pascual

Els futbolistes del Barça es neguen a una nova retallada salarial

MIGUEL RUIZ FCB

La primera plantilla del Barça no està disposada a una nova retallada salarial i així ho comunicaran al club. Segons ha avançat RAC-1, els futbolistes del primer equip i del filial comunicaran la seva decisió mitjançant un burofax que ja està redactat. El club va enviar a principis de mes una carta a tots els treballadors del club, incloent-hi els jugadors professionals, en la qual se’ls comunicava la intenció de negociar una rebaixa del 30% de la massa salarial.

La taula de negociació entre club i treballadors s’ha de constituir abans del 21 d’octubre i té fins al 5 de novembre per arribar a un acord. En cas contrari, el club aplicarà una rebaixa unilateral que els treballadors podrien recórrer. Tot i que en l’entitat juguen amb la impopularitat que suposaria que els jugadors del primer equip acudissin als tribunals en el context actual.

Es pot recordar que l’anterior rebaixa salarial ja va provocar un conflicte entre el vestuari del Camp Nou i la directiva. «Ens sorpren que des de dins del club hi hagués qui intentés posar-nos sota la lupa i posar-nos pressió per fer una cosa que nosaltres sempre vam tenir clar que faríem», va criticar Leo Messi. El capità va acceptar el 30 de març, en nom propi i de la plantilla, la rebaixa del 70% del sou que vol aplicar el Barça. No només això. Els jugadors del primer equip de futbol, a més, van anunciar «unes aportacions» extraordinàries perquè els treballadors «puguin cobrar el 100% del seu sou mentre duri aquesta situació, és a dir, durant la vigència de l’estat d’alarma decretat pel govern».