La situació blaugrana

L'estrès institucional del FC Barcelona

TRIADES LES DATES ELECTORALS, el Barça s'endinsa en un calendari vertiginós amb una successió de moments límits que marcarà el final del mandat de Bartomeu

zentauroepp54868928 barcelona     11 09 2020  barcelona  josep maria bartomeu   200911221032

zentauroepp54868928 barcelona 11 09 2020 barcelona josep maria bartomeu 200911221032 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

El calendari del FC Barcelona entra en una fase de trots i esprints, com si la vida institucional fos dirigida per un preparador físic exigent. Calma i accelerades se succeiran des d’ara que es coneixen les dates de les eleccions presidencials (20 i 21 de març). El primer esprint ve amb la moció de censura que hauran d’aconseguir els promotors en una setmana captant les 16.521 firmes necessàries i activar l’improbable procés d’enderrocament de la junta de Josep Maria Bartomeu.

Després d’aquesta data límit es produiran noves situacions peremptòries a l’entitat blaugrana, que s’haurà d’acostumar a conviure amb l’estrès. Aclarit el punt de destí electoral, aquells precandidats que juguen a dissimular (llegeixi’s Joan Laporta, Jordi Roche, Toni Freixa o Emili Rousaud) donaran més d’hora que tard oficialitat als seus desitjos de llotja. Tot això mirant de cara a l’evolució de l’era Koeman, una revolució encara poc revolucionària si es mira la plantilla i que afectarà el to del debat barcelonista, excitat per si mateix. 

Una caiguda pressupostària

L’Assemblea de Compromissaris s’afilarà aviat i apunta a difícil. És crucial com mai per a aquesta junta que es comença a desfer, ja que s’ha d’aprovar el balanç de l’última temporada (s’estimen uns 100 milions de pèrdues) i el pressupost de la que ve, que caurà en un vertiginós 30% amb el qual es podrà entreveure el saldo de beneficis-pèrdues del seu mandat. Sembla que existeix un matalàs perquè ningú hagi d’avalar.

La moció de censura, la difícil assemblea de compromissaris, la campanya electoral... Al club s’acosten mesos intensos

D’entrada, dels més de 1.000 milions passaran a un pressupost d’uns 700. Amb una massa salarial disparada, la caiguda d’ingressos obligarà a retallades importants. A veure com s’acaba l’operació sortida.

Però l’assemblea, que prometia soroll, sembla que no s’haurà de celebrar. Ha de ser presencial, el dia del Barça-Madrid (25 d’octubre) i, en vista de l’estat de la pandèmia, es pot anar descartant. La junta no recolza una assemblea telemàtica. I el 31 de desembre els comptes han d’estar aprovats. Tot un embús institucional.

Notícies relacionades

L’any següent s’entra de ple en la campanya electoral. Fins al cap de setmana en qüestió. Hi haurà un guanyador, però Bartomeu serà president fins al 30 de juny. La junta vol que l’equip del guanyador dels comicis participi braç a braç amb les decisions estratègiques i esportives que es prenguin des d’aleshores. S’acosten molts mesos d’estrès institucional.