LA SUCCESSIÓ DE BARTOMEU

Les eleccions al Barça seran el 20 i 21 de març

La votació es dividirà en dos dies, hi haurà diferents seus a banda del Camp Nou i s'habilitarà el vot per correu

marcosl54801364 files  in this file photo taken on october 02  2017 fc barce200910201356

marcosl54801364 files in this file photo taken on october 02 2017 fc barce200910201356 / JOSEP LAGO

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El FC Barcelona ha anunciat la data per a les eleccions a la presidència del club; la junta directiva actual ha fixat els dies 20 i 21 de març del 2021. El període de votació s’allarga dos dies (és un cap de setmana) per seguir les normes preventives prescrites per vetllar per la salut de les persones dictades per la pandèmia provocada per la Covid-19. La dates triades per la directiva coincideixen amb el primer cap de setmana en què comença el període electoral establert en els estatuts del club.

El club, a més, descentralitzarà l’espai de la votació i no tindrà lloc només al Camp Nou, sinó que s’organitzaran diferents seus per fomentar la participació dels socis. Una tercera novetat és que s’habilitarà l’opció del vot per correu. 

No es contempla, no obstant, l’opció del vot telemàtic. La proposta de Víctor Font, un dels pocs candidats que van avançar la seva participació per succeir Josep Maria Bartomeu, va ser tombada per l’última assemblea de compromissaris.

L’assemblea, el 25 d’octubre

La pròxima es farà el 25 d’octubre. Coincideix amb el Barça-Reial Madrid, però això tindrà poca incidència, ja que continuarà la prohibició d’assistència a l’estadi. Sí, en canvi, i amb limitacions. Les actuals i les que llavors regeixin segons la situació sanitària de Catalunya.

El club blaugrana preveu un hipotètic agreujament de l’anunciada segona onada de contagis i avança que l’ajornarà «fins que es donin les condicions de seguretat sanitària que permetin que se celebri presencialment», amb la qual cosa queda en l’aire una segona convocatòria.

En aquesta trobada, Bartomeu ha de sotmetre a l’aprovació dels socis els comptes de l’exercici 2019-20 i el pressupost de la campanya 2020-21. La pandèmia provocarà un dèficit que s’acostarà als cent milions d’euros de pèrdues malgrat les mesures d’estalvi adoptades. El pressupost d’aquesta pròxima temporada es reduirà d’un 30%. L’anterior estava fixat en 1.000 milions, que no es compliran per la greu pèrdua d’ingressos. Les previsions baixen fins als 700 milions. 

Una cita amb qüestions greus

Notícies relacionades

La cita es presenta particularment delicada per a Bartomeu pels escàndols ocorreguts des de l’última compareixença davant els compromissaris, com ara la trama del Barçagate, el polèmic relleu d’entrenador (Quique Setién no va millorar les prestacions del destituït Ernesto Valverde al gener) i la no menys discutida ruptura que es va provocar amb Leo Messi, que va anunciar que se’n volia anar del Barça i no ho ha pogut fer per l’amenaça que el club que el volgués hauria de pagar 700 milions. Messi, finalment, s’ha quedat contra la seva voluntat. No sense abans qualificar Bartomeu de mentider per no complir la paraula donada de facilitar-li la marxa al final de la passada campanya.

Totes aquestes situacions han fet que diversos grups i plataformes de barcelonistes hagin emprès un vot de censura contra Bartomeu i la seva junta, que està en marxa. Els organitzadors van anunciar, en l’últim recompte, que havien aconseguit 7.500 signatures, encara lluny de les 16.000 necessàries perquè prosperi la moció i es voti en referèndum. El termini s’acaba el 17 de setembre.