LES RAONS DE L'ESTRELLA

Messi «Bartomeu va incomplir la seva paraula»

«Fa temps que no hi ha projecte ni res, es van fent malabars i tapant forats», denuncia

«El burofax era fer oficial que me'n volia anar, perquè el president no em feia cas», assegura el capità

jdomenech54665379 25 11 2017 josep maria bartomeu leo messi  deportes espana e200903130622

jdomenech54665379 25 11 2017 josep maria bartomeu leo messi deportes espana e200903130622 / TWITTER JOSEP MARIA BARTOMEU

9
Es llegeix en minuts
Marcos López / Joan Domènech

Leo Messi es queda, però ataca la gestió de Bartomeu, el culpable, segons la seva opinió, que el Barcelona no tingui cap projecte. Es queda com ha dit a Goal per no anar a judici contra el club de la seva vida. Aquestes són les raons que ha exposat el capità blaugrana per seguir al Camp Nou, denunciant la poca paraula del president:

«Li vaig dir al president que me’n volia anar»

Messi ha explicat que no és una decisió en calent. Ni de bon tros.

«Li vaig dir al club, sobretot, al president, que me’n volia anar. Li ho porto dient tot l’any. Creia que era el moment de fer un pas al costat. Creia que el club necessitava més gent jove, gent nova i pensava que s’havia acabat la meva etapa a Barcelona sentint-ho moltíssim perquè sempre vaig dir que volia acabar la meva carrera aquí. Va ser un any molt complicat, vaig patir molt en els entrenaments i els partits i al vestidor.

Se’m va fer molt difícil tot i va arribar un moment que em vaig plantejar buscar nous objectius, nous aires. No va ser a causa del resultat de Champions davant el Bayern, la decisió la portava pensant molt temps. L’hi vaig dir al president i bé, el president sempre va dir que jo al final de temporada podia decidir si me’n volia anar o si em volia quedar i al final no va acabar complint la seva paraula».

JORDI COTRINA

«Això que ha passat m’ha servit per reconèixer molta gent falsa»

Diu Messi que no s’ha trobat sol, però tot aquest embolic li ha permès conèixer el paisatge del Barça en tota la seva extensió.

«No... No em vaig sentir sol. Sol no. Al meu costat hi ha hagut els que sempre hi són. Amb això en tinc prou i m’enforteix. Però sí que em vaig sentir dolgut per coses que vaig escoltar de la gent, del periodisme, de gent posant en dubte el meu barcelonisme i dient coses que crec que no em mereixia. També em va servir per veure qui és qui.

Aquest món del futbol és molt difícil i hi ha molta gent molt falsa. Això que ha passat m’ha servit per reconèixer molta gent falsa que tenia considerada d’una altra forma. Em va fer mal quan es va posar en dubte el meu amor per aquest club. Per més que me’n vagi o em quedi, el meu amor pel Barça no canviarà mai».

JORDI COTRINA

«¿Els diners? Cada any me’n vaig poder anar i guanyar més diners que al Barcelona» 

No ha sigut un tema econòmic. Messi se’n volia anar per moltes altres raons, cansat de veure que no hi havia un projecte sòlid al seu voltant.

«És una mica de tot, allò dels amics de Messi, allò dels diners... m’han dolgut moltes coses que s’han dit. Sempre vaig anteposar el club abans que qualsevol altra cosa. Vaig tenir la possibilitat d’anar-me’n del Barça moltes vegades.

¿Els diners? Cada any me’n vaig poder anar i guanyar més diners que al Barcelona. Sempre vaig dir que aquesta era casa meva i era el que sentia i sento. Millor que aquí és difícil. Notava que necessitava un canvi i nous objectius, coses noves. Fa temps que no hi ha projecte ni hi ha res, es van fent malabars i van tapant forats».

Jordi Cotrina

«Aquí no hi ha projecte ni res»

Es queixa Messi de l’erràtica gestió de Bartomeu. I es va queixar en privat. Ara, en públic.

«És clar que em va costar molt decidir. No ve del resultat del Bayern, ve de moltes coses. Sempre vaig dir que volia acabar aquí i sempre vaig dir que em volia quedar aquí. Que volia un projecte guanyador i guanyar títols amb el club per continuar engrandint la llegenda del Barcelona a nivell de títols.

I la veritat que fa temps que no hi ha projecte ni hi ha res, es van fent malabars i van tapant forats a mesura que van passant les coses. Com vaig dir abans sempre vaig pensar en el benestar de la meva família i del club».

Thiago, Ciro i Mateo, els fills de Messi. / JORDI COTRINA

«Quan li vaig dir a la meva família que me’n podia anar va ser un drama. Tots es van posar a plorar»

Estava tan arrelat a Barcelona que mai es va plantejar anar-se’n. Fins que un dia va parlar amb Antonella, la seva dona.

«Quan li vaig comunicar això a la meva dona i els meus fills va ser un drama bàrbar. Tota la família plorant, els meus fills no se’n volien anar de Barcelona, ni volien canviar d’escola. Vaig mirar més enllà i vull competir al màxim nivell, guanyar títols, competir la Champions. La pots guanyar o perdre, perquè és molt dificil, però s’ha de competir. Almenys competir-la i que no ens passi allò de Roma, Liverpool i Lisboa. Tot això em va fer pensar en aquesta decisió, que al final no he portat a terme.

Tornem al principi...Jo pensava i estàvem segurs que quedava lliure, el president sempre va dir que al final de la temporada jo podia decidir si em quedava o no i ara diuen que no ho vaig dir abans del 10 de juny, quan resulta que el 10 de juny estàvem competint per la Lliga enmig d’aquest virus i aquesta malaltia que va alterar totes les dates. I aquest el motiu pel qual seguiré al club...

Ara seguiré al club perquè el president em va dir que l’única manera de marxar era pagar la clàusula de 700 milions, que és impossible, i que després hi havia una altra manera que era anar a judici. Jo no aniria a judici contra el Barça mai perquè és el club que estimo, que m’ho va donar tot des que vaig arribar, és el club de la meva vida, tinc feta la meva vida aquí, el Barça m’ho va donar tot i jo li vaig donar tot, mai em va passar pel cap portar el Barça a judici».

JORDI COTRINA

«Aquest últim any no vaig trobar la felicitat dins el club»

Es queda contra la seva voluntat. Es queda al Camp Nou.

«M’ha dolgut molt que es publiquin coses en contra meva i sobretot, que es publiquin coses falses. O que s’arribés a pensar que podia anar a judici contra el Barça per poder-me’n beneficiar. Mai faria una cosa així. Repeteixo, me’n volia anar i hi tenia tot el dret, perquè el contracte deia que podia quedar lliure.

I no és ‘me’n vaig i ja està’. Era me’n vaig i em costava moltíssim. Me’n volia anar perquè pensava a viure feliç els meus últims anys de futbol. L’últim no vaig trobar la felicitat dins el club».

Jordi Cotrina

«Segueixo i la meva actitud no canviarà per més que me n’hagi volgut anar»

Se’n volia anar, però s’ha de quedar. Això, segons Messi, no implica cap canvi en el seu comportament dins el camp. Ara, amb Koeman d’entrenador.

«Seguiré al Barça i la meva actitud no canviarà per més que me n’hagi volgut anar. Donaré el millor. Sempre vull guanyar, soc competitiu i no m’agrada perdre a res. Sempre vull el millor per al club, per al vestidor i per mi. En el seu moment vaig dir que no arribàvem per guanyar la Champions.

La veritat, ara no sé què passarà. Hi ha un entrenador nou i una idea nova. Això és bo, però després cal veure com respon l’equip i si serem prou forts per competir o no. Jo el que puc dir és que em quedo i donaré el màxim».

REUTERS

«Em va fer molt mal que s’hagi dubtat del meu barcelonisme»

Està dolgut. Dolgut amb Bartomeu i dolgut també amb tot el que ha passat en aquestes dues últimes setmanes.

«Em va fer molt mal que s’hagi dubtat del meu barcelonisme tan agraït com estic al club. L’estimo i enlloc estaré millor que aquí. Tot i així estic en el dret de poder decidir. Anava a buscar nous objectius i nous reptes.

I en el futur em podia tocar tornar, perquè aquí a Barcelona ho tinc tot. Els meus fills, la meva família, van créixer aquí i són d’aquí. No era res dolent anar-me’n en aquest moment. Ho necessitava jo, ho necessitava el club i era bo per tothom. Tot aquest temps ha sigut dur per tothom. Tenia clar el que volia, ho havia assumit i dit. La meva dona, amb tot el dolor de l’ànima, em donava suport i m’acompanyava...

Mateo encara és petit i no se n’adona del que significa anar-te’n a una altra bandat i fer la teva vida uns anys en un altre lloc. Thiago sí, és més gran. Va sentir alguna cosa a la tele i va esbrinar alguna cosa i preguntava. No volia saber res de poder anar-nos-en, haver de viure en una escola nova o fer nous amics. Plorava i em deia «no ens en anem», repeteixo que va ser dur, la veritat. Era comprensible. Em va passar a mi. És molt difícil prendre una decisió».

REUTERS

«El burofax era fer oficial que me’n volia anar, perquè el president no em feia cas»

Amb un burofax, Messi va comunicar el desig d’anar-se’n del Barça. Però el burofax era el final d’una sèrie de converses verbals en què l’astre no va ser escoltat pel president.

«El burofax va ser per fer-ho oficial d’alguna manera. Durant tot l’any portava dient-li al president que me’n volia anar, que havia arribat el moment de buscar noves il·lusions i nous rumbs en la meva carrera. Ell em va dir sempre: ‘Ja en parlarem, que no, que això i allò altre’, però res. Per dir-ho d’alguna manera, el president no feia cas del que li estava dient.

Enviar el burofax era fer oficial que me’n volia anar i que quedava lliure i l’any opcional no l’utilitzaria i me’n volia anar. No era per muntar un embolic, ni per anar contra el club, sinó la manera de fer-ho oficial perquè la meva decisió estava presa...».

JORDI COTRINA

«No volia barallar-me amb el club»

Messi ha justificat el desig d’enviar el burofax perquè quedés constància del desig d’anar-se’n.

Notícies relacionades

«És clar. Si jo no envio el burofax és com que no passa res, que em queda l’any opcional que tenia i seguia un altre any. El que ells diuen és que no ho vaig dir abans del 10 de juny, però repeteixo, estàvem enmig de totes les competicions i no era el moment.

Però a banda el president sempre em va dir ‘quan acabi la temporada decideixes si et quedes o te’n vas’, mai va posar cap data, i bé, simplement era fer oficial al club que no seguia, però no per entrar en una baralla perquè jo no volia barallar-me amb el club».