LA CRISI BLAUGRANA

Bartomeu es nega a negociar la sortida de Messi

El Barça rebutja la reunió que planteja ara l'astre argentí i s'aferra a la clàusula de rescissió de 700 milions

zentauroepp54527051 fc barcelona s president josep maria bartomeu arrives at the200817112420

zentauroepp54527051 fc barcelona s president josep maria bartomeu arrives at the200817112420 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

Ni traspàs, ni tampoc carta de llibertat. El Barça no vol desprendre’s de Leo Messi, malgrat que aquest ha comunicat oficialment el seu desig de sortir aquest mateix estiu. Ni es planteja una reunió per recollir el gest del capità, avançat per EL PERIÓDICO. L’única reunió possible, afirmen fonts del club blaugrana, seria per ampliar el contracte que uneix Messi amb el Barça fins al 2021 i del qual van començar a parlar al juny. I res més, defensen amb vehemència des del Camp Nou.

La tàctica de Bartomeu va quedar escenificada aquest dijous quan va revelar estar disposat a fer un pas al costat –deixaria el càrrec– sempre que Messi digués públicament que el president és el problema. Però deixaria, això sí, la seva directiva, amb Jordi Cardoner al capdavant, per acabar l’últim any de mandat, que li permetria així quadrar el complex balanç econòmic que el club té per davant per l’efecte de la pandèmia.

El club afirma que l’única cita possible seria per renovar el contracte, que expira el 2021

Aquest és el moviment de Bartomeu que no convenç per res Messi. Però el club continua convençut que la seva clàusula, que va expirar el 10 de juny, va quedar caducada, i se sent avalat per aquesta raó legal. Tot això, a més, amb la força, segons el Barça, que li proporciona la clàusula de rescissió fixada en 700 de milions d’euros. Una taxació inaccessible per a qualsevol club. El traspàs més car de la història continua sent el de Neymar (estiu del 2017) quan el París SG va executar la porta oberta en el contracte.

Silenci presidencial

El mateix pla que té, precisament, ara Bartomeu. O la clàusula o Messi continua al Camp Nou. Hi ha autèntic pànic entre els directius, davant la possibilitat de veure l’astre amb una altra samarreta, que no sigui la blaugrana, enfrontant-se al Barça de Koeman. Xavi va marxar a Qatar i Iniesta va volar al Japó, però si Messi es queda a Europa, i acaba amb portant la samarreta del City de Guardiola, ningú a la junta vol ni tan sols imaginar un partit entre els dos equips.

Notícies relacionades

Bartomeu, calla. La junta, des que va esclatar el cas Messi, no ha fet cap comentari oficial i només s’ha sentit la veu de Ramon Planes, el nou secretari tècnic. «No contemplem la sortida de Leo», va dir l’executiu que només porta 10 dies en el càrrec, després de la dimissió d’Abidal. I com que Koeman vol que l’argentí es quedi a l’equip, no hi ha res a negociar, assegura el president.