INQUIETUD AL CAMP NOU

Rum-Rum al Barça

El Camp Nou ja expressa el seu malestar pel joc de l'equip i s'impacienta amb l''estil Setién'

El club comença a donar visibilitat a Rousaud, el candidat continuista, a l'espera que arribi el '9'

marcosl52307653 barcelona  15 02 2020   deportes         ter stegen coloca s200216183913

marcosl52307653 barcelona 15 02 2020 deportes ter stegen coloca s200216183913 / JORDI COTRINA

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Temps convulsos al Barça. Temps complexos perquè tot està sota sospita. Des del joc de l’equip, que va rebre dissabte davant del Getafe un parell de sonores reprimendes del públic, descontentament amb l’estil Setién, malgrat que el vincula amb l’època més gloriosa del club, fins al despatx del president Josep Maria Bartomeu, la figura del qual s’ha erosionat molt en el tram final del seu mandat.

Es va erosionar després de l’erràtica planificació esportiva que s’ha carregat Valverde (no es veia un acomiadament d’un entrenador al Camp Nou a meitat de temporada des del 2003) unit, a més, a la tremenda precarietat en la qual viu la plantilla blaugrana.

A Setién li queden només 15 jugadors perquè el club no va fitxar cap davanter al mercat hivernal, malgrat la greu lesió de Luis Suárez. Tot va anar a pitjor al confirmar-se la fragilitat de Dembélé, que estarà sis mesos de baixa després de ser operat aquesta setmana passada a Finlàndia de la seva vuitena lesió muscular en tot just dos anys i mig. Per això, el tècnic demana en privat i en públic que li portin ja un nou.

Esperant Ángel

En una setmana l’ha reclamat en dues ocasions. «És obvi que necessitem un davanter», va dir el tècnic càntabre abans de viatjar a Sevilla. «Seria de molta ajuda que vingués un jugador. Ho ha manifestat el club i jo també», va repetir dissabte després de guanyar el Getafe. Però, de moment, no ha arribat, tot i que Setién confia que no es demori més enllà d’aquesta setmana.

Ángel, que va marcar un gol (i no el va celebrar) al Barça al Camp Nou en la primera rematada que va realitzar, encaixa en aquest perfil: barat (la seva clàusula és de 10 milions d’euros), amb experiència (té 32 anys) i rendiment immediat. Va sumar dissabte el seu desè gol a la Lliga.

El rum-rum afecta Eric Abidal, el secretari tècnic del club, més debilitat que mai pel seu conflicte amb Messi i responsable que la plantilla s’hagi aprimat de forma tan perillosa, i s’estén a l’equip. El Barça viu al límit, convertint cada partit en un sofert exercici de supervivència.

Clima preelectoral

No hi ha dia tranquil al Camp Nou, que assisteix preocupat a l’extrema sequera de Messi. El capità assisteix, però no marca. El soci ja no vol ni ocultar la seva impaciència. Més aviat, sembla disposat que se sàpiga la seva inquietud amb la idea de Setién, al qual va xiular en dues ocasions, una cosa que no havia ocorregut, per exemple, amb Valverde en els seus dos anys i mig. I menys encara amb Luis Enrique.

Cap va haver d’escoltar aquests murmuris de desaprovació que ja han esquitxat Setién, qui amb prou feines porta poc més d’un mes assegut a la banqueta blaugrana amb sis victòries i dues derrotes.

Notícies relacionades

A més, el club entra ja en un clima preelectoral, malgrat que els comicis per elegir el successor de Bartomeu, que no es pot presentar a l’esgotar els seus dos mandats, haurien de ser el 2021. Però la junta va començar a donar visibilitat dissabte a Emili Rousaud, l’home designat pel president. «Em faria molta il·lusió ser candidat, però ara no és el moment. No em consta que hi hagi eleccions abans, però no es pot descartar res», va dir el vicepresident a La TdT de Catalunya Ràdio en la seva primera aparició pública.