LA SEQUERA DEL GOLEJADOR

Messi no té qui l'ajudi al Barça

El capità del Barça acusa l'absència de Suárez i encadena la pitjor ratxa sense encert, des de la Lliga 2013-14, amb quatre jornades de Lliga sense marcar

jdomenech52305484 soccer football   la liga santander   fc barcelona v getafe 200216173036

jdomenech52305484 soccer football la liga santander fc barcelona v getafe 200216173036 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Messi troba a faltar el seu amic Suárez. És comprensible. Els números acrediten l’enyorança que sent Messi de Suárez. I, en conseqüència, el Barça. La lesió del davanter uruguaià ha afectat l’equip perquè ha perdut el segon jugador més resolutiu (14 gols, 11 a la Lliga, 9 assistències, 6 a la Lliga) i ha afectat el capità pel descens que insinua el seu rendiment.

Suárez no només és el company més estimat de Messi, amb qui comparteix lleure i vida familiar, sinó el seu millor soci de l’atac. El referent en què recolzar-se. I l’ha perdut. Ja no té ningú per davant amb qui combinar mentre intenta desxifrar els moviments de Griezmann i dona temps a Ansu Fati perquè s’adapti al món de l’elit.

Setién busca la fórmula

Quique Setién, a més, intenta trobar la fórmula màgica a la davantera. En els vuit partits que ha dirigit (els vuit que porta de baixa Suárez, que es va operar després de la Supercopa, coincidint amb la destitució d’Ernesto Valverde), només ha repetit tres vegades la combinació utilitzada davant del Getafe: Messi i Fati als costats, amb Griezmann de nou.

Messi xuta a porteria en el partit davant del Getafe. / espa

Messi no té qui l’assisteixi al camp. Tot i que és, alhora, el que menys necessita l’ajuda dels seus companys. Ha rebut set assistències en els 14 gols anotats a la Lliga: dos de Suárez, Rakitic i Griezmann i una de Vidal. Només Griezmann era al camp davant del Getafe. Messi no té qui l’assisteixi, però ell sí té a qui assistir, fins i tot sense Suárez al camp, receptor de 5 de les seves 13 passades de gol. Les altres vuit se les reparteixen sis jugadors.

Messi només ha aconseguit un gol en les 40 últimes rematades (32 de seguides sense marcar), però ha donat sis assistències

El capità no abaixa els braços. No s’obceca en la passatgera mala ratxa que travessa en la rematada ni limita la seva capacitat per associar-se amb els altres. Sis dels set últims gols del Barça han arribat gràcies a les seves passades. Només ha deixat d’intervenir en el setè: el de Sergi Roberto al Getafe, després de la centrada de Junior Firpo, quan els dos laterals es van connectar a l’àrea madrilenya.

La notícia del lustre

Quatre partits seguits de Lliga –entre mig va marcar dos al Leganés a la Copa– acumula Messi sense marcar. És la notícia del lustre tractant-se del capità del Barça. No passava des de la temporada 2013-14, quan va encarrilar vuit partits, entre la jornada 8 i la 21, sense veure porteria. Una crisi aparent, fictícia: en aquell període va anotar set gols entre Champions i Copa. L’anterior sequera es remunta a la Lliga 2010-11 amb quatre partits sense cridar.

Messi, desesperat, durant el partit davant el Getafe. / JORDI COTRINA

Notícies relacionades

Messi s’ha multiplicat en donar assistències i en rematar per l’absència de Suárez, que s’allargarà fins a finals d’abril. La d’Ousmane Dembélé durarà fins a la pròxima campanya. Amb l’uruguaià xutava menys a porteria, però ho feia amb més efectivitat. Sense l’uruguaià, xuta molt més, però amb pitjor punteria i menor eficàcia. El que crida l’atenció, en realitat, és que Messi només ha marcat un gol en els últims 40 xuts a porteria: el de la victòria davant del Granada en el debut de Setién. Des d’aleshores, porta 32 rematades consecutives sense encertar.

L’Eibar, pròxim visitant del Camp Nou, pot començar a preocupar-se. El dissabte potser hi ha tempesta.