entrevista a la presó

Sandro Rosell: "No puc pagar ni una barra de pa a la meva dona"

L'expresident del Barça afirma que està indignat pel seu empresonament i defensa la seva innocència

zentauroepp26718849 sandro rosell180222205905

zentauroepp26718849 sandro rosell180222205905

4
Es llegeix en minuts

"Soc innocent al 100%. No hi ha cas. L’únic que sé és que m’han robat dos anys de la meva vida". D’aquesta manera s’ha expressat l’expresident del Barça, Sandro Rosell, que fa més de 600 dies que està en presó preventiva per un delicte de caràcter econòmic, que serà jutjat a Madrid a partir de la setmana que ve. L’exdirigent pres va ser entrevistat dilluns passat pel periodista Jordi Basté, de RAC-1, que ha transcrit amb una veu en off (el règim carcerari no permet declaracions en directe) la conversa que tots dos van mantenir a la presó de Brians.

Segons s’ha explicat en l’esmentada emissora, Rosell està més prim, tot i que la pèrdua de pes està associada als exercicis físics que realitza diàriament durant el seu empresonament. Rosell ha defensat la legalitat de les seves operacions econòmiques al Brasil. Ha dit que no hi havia res d’il·legal amb unes negociacions amb la Confederació Brasilera de Futbol que van començar el 2006. Per això la seva estranyesa per la situació que està vivint des de fa dos anys. "Mai he pagat ni un euro de comissió a Ricardo Teixeira [president de la Confederació Brasilera de Futbol]. Si ho hagués fet, que no ho vaig fer, tampoc hauria vulnerat la legislació brasilera".

Queixa contra Romário

"He batut el rècord de presó preventiva a Espanya per un delicte de caràcter econòmic i, a més, sense haver-hi cap perjudicat. Al Brasil, al Senat, només Romário va veure alguna cosa irregular. “Crec que va declarar en contra meu perquè vol ser president de la confederació brasilera, perquè li vaig negar la possibilitat de ser ambaixador de Nike quan jo era dirigent d’aquesta empresa i perquè no vaig voler fitxar el seu fill per al Barça B quan jo era el president del club, atenent els informes dels observadors que em van dir que no tenia qualitat per jugar a l’equip”.

Rosell també s’ha defensat de les seves suposades irregularitats amb l’administració nord-americana. "L’FBI mai m’ha investigat i tampoc denunciat. En tot cas, ¿un americà pot detenir un ciutadà espanyol?". L’expresident blaugrana, que a finals de setmana serà traslladat de nou a una presó de Madrid perquè pugui assistir al judici, ha recalcat que “la investigació del fiscal ha sigut molt estranya”. Alhora ha mostrat la seva indignació per la presó preventiva. "Em mantenen a la presó perquè diuen que fugiré. ¿Però com he de fugir si tinc la meva família aquí, no tinc diners a l’estranger i els meus comptes estan embargats?". Així s’ha expressat l’exdirigent, segons la transcripció de les seves declaracions.

La situació anímica

"A la presó he passat per tots els estats anímics. Ara estic indignat. M’han robat dos anys de la meva vida, sobretot en relació amb els meus pares. No m’han deixat estar al seu costat quan més em necessiten, ara que són més grans. També em fa pena per les meves filles i per la meva dona, que s’està portant com una campiona. No hem pogut celebrar ni els meus 25 anys de casat ni he pogut estar en el 18è aniversari de la meva filla gran. Ho tinc tot embargat. No puc pagar ni una barra de pa a la meva dona", ha protestat Rosell.

Ha explicat també la seva rutina a la presó. A part de fer esport diàriament, llegeix i contesta totes les cartes que rep, conegui o no el remitent. Ha afegit que té el projecte d’escriure un llibre sobre la seva estada a la presó i ha celebrat que, des que està pres a Catalunya, pot veure "a diferència de Madrid, el futbol, perquè aquí hi ha Movistar a la tele i allà no".

Joan Basoli, el soci andorrà

També s’ha referit al seu soci andorrà Joan Basoli, empresonat com ell en situació de caràcter preventiu. Basoli no ha pogut sortir de la presó ni per veure el seu fill, que va patir un greu accident d’hípica, que el va deixar paraplègic (l’Audiència Nacional no li va permetre la sortida perquè, si fugia a Andorra, aquest país mai extradeix els seus ciutadans). "Està tristíssim per la seva situació, perquè l’han abandonat fins i tot a Andorra, però, igual com jo, està fort anímicament. Hem fet una gran amistat per la convivència diària en tot just 10 metres quadrats de cel·la".

Anàlisi al Barça

Rosell també ha analitzat la situació futbolística del Barça, al qual veu millor que el Madrid, tot i que, segons el seu parer, hauria de reforçar algunes línies (els dos laterals, a la defensa, i fitxar un davanter centre). "Quan era president sempre vaig defensar la idea de tenir dos jugadors per posició. Però penso que continuem sent els millors i tenim Messi, a qui és impossible substituir. L’únic jugador que se li assemblava una mica, i que també va estar amb nosaltres, era Neymar, però em preocupa i vull veure com quedarà després de la lesió al peu".

El fetge d’Abidal i els Jordis

Notícies relacionades

En la transcripció de l’entrevista, Rosell s’ha referit al trasplantament de fetge d’Éric Abidal, actual secretari tècnic del Barça. Ha dit que no hi havia hagut cap il·legalitat sobre la presumpta compra de l’òrgan. "Això de l’Abidal és una animalada. Només cal veure la cicatriu del seu cosí".

Com a anècdota, ha parlat també de la seva relació amb Jordi Sánchez i Jordi Cuixart mentre va compartir mòdul amb ells a Madrid. "Els Jordis són magnífics. Escoltàvem algunes declaracions polítiques per la tele, a Madrid, i després fèiem una tertúlia. Jo, tot i que pensava com ells, anava a la contra, perquè altrament no hauríem pogut fer cap debat".

Temes:

Sandro Rosell