segueix a la presó
Rosell ofereix 35 milions d'euros de fiança i l'hi rebutgen
L'expresident blaugrana proposava a l'Audiència Nacional la segona garantia més alta en la història d'Espanya

zentauroepp33423799 barcelona 05 04 2016 deportes declara sandro rosell por la q180222120759
L’expresident del Barça Sandro Rosell ha ofert a la Sala Penal de l’Audiència Nacional 35 milions d’euros, una de les fiances més elevades de la història, segons informa el diari 'El Mundo' aquest dijous. L’exdirigent blaugrana es compromet formalment que si se l’excarcera i fuig, tot el seu patrimoni embargat, que ascendeix a la quantitat esmentada, passarà automàticament en mans de l’Estat. Sense necessitat, precisa, que s’hagi celebrat el judici contra ell i que hi hagi una sentència condemnatòria.
Es tracta, com recorda el mateix exmandatari blaugrana i esmenta aquesta informació, d’una quantitat que supera en més de 10 milions d’euros la suma exigida per l’Audiència Nacional, que s’eleva a 20 milions d’euros per haver estafat suposadament la Federació Brasilera de Futbol amb els drets audiovisuals de la seva selecció. Malgrat l’oferta milionària, l’Audiència Nacional ha rebutjat l’oferiment i ha remarcat que continua el risc que Rosell eludeixi l’acció de la Justícia i que disposa encara de fons a l’estranger a través de testaferros.
L’escrit de l’expresident
Notícies relacionadesEn l’escrit, segons aquesta informació, s’indica que "l’esmentada garantia seria la segona més alta de la història després de la d’Ángel de Cabo en el cas de Viajes Marsans i Nueva Rumasa [50 milions], i per sobre de les imposades a Gerardo Díaz Ferrán (30 milions), Francisco Correa (15), Mario Conde (12) i Jaime Matas (3)". "També és molt superior a les d’Ángel María Villar (300.000 euros), Ignacio González (400.000 euros) i Rosalía Iglesias, dona de Luis Bárcenas, condemnada a 15 anys de presó i en llibertat sota fiança de 200.000 euros".
Finalment, acaba la informació, la Secció Primera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha desestimat aquest oferiment tot i "valorar-ne" el contingut. I és que, segons el seu parer, persisteix el risc de fuga "evidenciat per les seves sortides a l’estranger per diversos països, algun d’ells sense tractat d’extradició", així com pel fet que "ha pogut comptar amb prou mitjans econòmics a l’exterior per establir-se fora d’Espanya" havent "manejat importants quantitats per diferents països valent-se, a més, de testaferros, la qual cosa dificulta la traçabilitat d’aquests fons".
- ESPORTS ¿Quants diners s'emportaria el Barça per guanyar la Lliga?
- Investigació ¿Quantes hores has de dormir si vius a Catalunya? La Universitat de Columbia ho revela
- En dos anys Catalunya vol incorporar 200.000 migrants al mercat laboral amb el nou reglament d’estrangeria
- Detectades obres il·legals en una reforma de Consell de Cent
- Estudi científic Treballar en excés pot alterar l’estructura cerebral i perjudicar des de la regulació emocional fins a la presa de decisions
- Espanya accelera adaptar els seus edificis a les altes temperatures
- Memòria històrica Lleó XIV porta l'Empordà al cor: la creu papal conté relíquies d'un màrtir executat a Pont de Molins
- Alimentació Les llars gasten 330 euros l’any en menjar que va a la brossa
- Sanitat Els metges volen impulsar el diagnòstic del càncer de pulmó
- Recerca mèdica La telemedicina redueix un 54% la mort per insuficiència cardíaca