«PER LA FALTA DE CONSENS»

El Barça s'esborra del partit a Miami contra el Girona

El club blaugrana al·lega que ja no està disposat a jugar als EUA, «perquè no hi ha acord entre tots els agents implicats»

rpaniagua45534620 barcelona  20 10 2018   deportes    el presidente del fc bar181210201923

rpaniagua45534620 barcelona 20 10 2018 deportes el presidente del fc bar181210201923 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

El Barça ja no vol anar a Miami. Queda mes i mig perquè Girona i Barça es reunissin als Estats Units per disputar la jornada 21 de la Lliga en un partit que havia, segons Javier Tebas, d’obrir nous mercats. Però el club blaugrana va emetre ahir un comunicat oficial per anunciar que havia “acordat deixar sense efecte la seva disposició a jugar” als Estats Units.

Se surt, per tant, amb la seva Luis Rubiales, el president de la federació espanyola de futbol (FEF), que havia defensat des de l’inici la inconveniència de jugar lluny d’Espanya i ha guanyat en aquesta batalla Tebas, el president de la Lliga de Futbol Professional (LFP).

La directiva de Bartomeu deixa sol Tebas, que compta ara amb l’únic recolzament del Girona

Tant el Girona com elBarça n’havien donat l’aprovació, però després de la reunió que va mantenir ahir la junta de Bartomeu hi va haver un canvi de plans “al constatar”, com va explicar en un comunicat oficial, “la falta de consens que existeix al voltant d’aquesta proposta”. D’aquesta manera, el club blaugrana s’esborrava així d’un partit que havia evidenciat la fractura que sacseja el futbol espanyol. De moment, guanya Rubiales, malgrat que Tebas estava (i és encara) convençut que aquell cap de setmana del 26 i 27 de gener del 2019 es viuria als Estats Units un esdeveniment històric a la Lliga: un partit a Miami. 

Renúncia inesperada

El Girona, que es trobava a Bilbao per disputar el partit amb l’Athletic, s’ha vist sorprès per aquesta renúncia inesperada del Barça. Però Óscar Grau, el CEO del club blaugrana, ja havia informat Tebas en l’última comissió delegada de la Lliga que sense acord no es disputaria aquest partit als Estats Units. Per això, en el seu comunicat, va insistir en una precisió.

“El Barça estava i està disposat a desplaçar-se a Miami per jugar un partit de Lliga i acceptava que els beneficis es repartissin entre tots els clubs de Primera i Segona Divisió seguint el mateix criteri de repartiment dels drets de televisió”. Al no donar-se aquestes circumstàncies, la directiva de Bartomeu ha preferit no entrar en conflictes judicials perquè el partit es disputi lluny de Montilivi.

Aposta fallida

Notícies relacionades

“Mentre no s’arribi a un acord entre tots els agents implicats, aquest projecte no podrà prosperar”, va argumentar la junta blaugrana per dir adeu al viatge a Miami, posant encara molt més difícila Tebas el seu somni de porta-hi el Girona-Barça. “M’hi jugo 10.000 dòlars que el partit es jugarà a Miami”, va arribar a dir el president de la Lliga, convençut que trencaria totes les resistències.

Però tot es va complicar quan el Madrid l’octubre passat va enviar una carta reclamant que no es jugués als EUA. Rubiales, a més, va aconseguir el recolzament d’Infantino, president de la FIFA, arraconant encara més Tebas, qui tenia el recolzament inicial de Girona i Barça.Hasta que la junta de Bartomeu va anunciar que no aniria a Miami.