DECISIÓ DE L'ORGANISME

La FIFA s'oposa al Girona-Barça a Miami

Infantino, president de l'organisme, afirma que les competicions de Lliga s'han de jugar al país organitzador

jdomenech40251352 girona bar a 23 09 17 fotografia de jordi ribot punt  iconna181026133905

jdomenech40251352 girona bar a 23 09 17 fotografia de jordi ribot punt iconna181026133905

1
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

El Consell de la FIFA va concloure que el partit Girona-Barcelona que LaLiga pretén disputar a Miami el 26 de gener pertanyent a la 21a jornada "s’ha de jugar dins del territori de la federació respectiva". El president de la FIFA, Gianni Infantino, va assegurar que el Consell del seu organisme va debatre en la seva reunió d’aquest divendres a Kigali (Ruanda) l’assumpte, després de la petició de la Federació Espanyola (RFEF), la dels Estats Units i la Concacaf, i que l’opinió del Consell sobre això "és molt clara".

"Un cop escoltada l’opinió del Comitè de Stakeholders, el Consell el va debatre i va emfatitzar el principi esportiu que els partits oficials de lliga s’han de jugar dins del territori respectiu de la federació. El Consell és molt clar sobre això", va afegir Infantino en la conferència de premsa posterior a aquesta reunió. Els estatuts de la FIFA contemplen que l’ens pugui "prendre la decisió final sobre l’autorització" del partit, que estaria catalogat dins dels "internacionals de segon nivell" en el Reglament de Partits Internacionals.

Els estatuts

Notícies relacionades

D’acord amb els estatuts, "independentment de les competències d’autorització especificades al Reglament de Partits Internacionals de la FIFA, aquesta entitat podrà prendre la decisió final sobre l’autorització d’un partit o competició internacional". LaLiga, el Barcelona i el Girona van sol·licitar l’11 de setembre autorització a la RFEF per a la disputa de la trobada de la 21a jornada a Miami com a part de l’acord de la patronal del futbol espanyol amb la multinacional Relevent perquè durant 15 anys es juguin partits de la Primera Divisió espanyola als Estats Units.

La RFEF i l’Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) s’oposen a aquesta iniciativa i el president de LaLiga, Javier Tebas, ja va avançar ahir que el cas s’haurà de resoldre als jutjats. "Si la Supercopa d’Espanya a Tànger [Marroc] es va fer en contra del Sevilla, com no s’hi ha de jugar [a Miami] el partit de Lliga si tots dos hi volen anar", va dir Tebas. El dirigent va arribar a jugar-se 10.000 euros, en una entrevista concedida a la CNN, a què el partit es jugaria a Miami. Ara està en l’aire.