EL NOU ESTADI

L'empresa Grifols reapareix per donar cognom al Camp Nou

La farmacèutica catalana i el club blaugrana sembla que tenen avançades les negociacions, segons Rac-1

1
Es llegeix en minuts

El FC Barcelona i la multinacional catalana Grifols han reprès les negociacions per patrocinar l’Espai Barça i sobretot el Camp Nou. Ara mateix, l’empresa farmacèutica sembla que és la més ben col·locada per posar el cognom a l’estadi. Així ho ha revelat RAC-1, que assegura que l’acord pot ser que s’aconsegueixi fins i tot abans de final d’any.

A finals d’octubre ja es va parlar d’un contacte entre la directiva de Josep Maria Bartomeu i Grifols, però aquesta es va desmarcar assegurant que no hi havia cap negociació.

Fa mesos que el FC Barcelona busca un patrocinador que aporti un mínim de 200 milions, tot i que la xifra definitiva sembla que s’aproximarà més als 300 milions, per abordar les ambicioses obres dels voltants del Camp Nou i que permeti, a més, reformar per complet l’estadi i construir un nou Palau Blaugrana. 

Control del Joventut

La directiva assegura que ha provat de portar la negociació amb el màxim secret en vista de la quantitat de diners en joc. Però això no ha evitat que s’hagin donat a conèixer alguns noms d’empreses interessades. Mediapro, per exemple, va mostrar-hi interès, segons va revelar fa poc 'El País’, tot i que des del club no es va prendre seriosament.

La multinacional catalana ja es va involucrar en l’esport català al tancar fa unes setmanes un acord per fer-se amb el control del Joventut de Badalona, aporant 3,7 milions a l’ampliació de capital.

Si finalment s’arribés a un acord, aquest hauria de passar per l’Assemblea de Compromissaris i sotmetre’s a votació unes setmanes després. En principi, seria un contracte per als pròxims 20 anys.

Un gegant farmacèutic

Notícies relacionades

Grifols és una potent empresa farmacèutica, amb uns 20.000 treballadors, presidida per Víctor Grífols, i que només el 2016 la seva facturació va arribar als 4.049,8 milions d’euros. És un dels principals fabricants mundials de fàrmacs i altres productes terapèutics derivats del plasma sanguini.

Grifols es va convertir en l’única gran empresa de les set catalanes presents a l’Ibex 35 que no va prendre la decisió de resituar la seva seu social. Espanya és ja un mercat testimonial per a Grifols, amb un 5% de la xifra de negoci. Des de la compra de la nord-americana Talecris, els Estats Units s’han convertit en el seu principal mercat, amb més d’un 60% de la facturació.