ALARMA BLAUGRANA

Vermaelen es lesiona amb Bèlgica i agreuja el problema dels centrals del Barça

El defensa blaugrana s'ha retirat en el minut 73 al notar una punxada a la part posterior de la cuixa dreta

aguasch45442858 belgium s thomas vermaelen  left  fights for the ball agains181012225959

aguasch45442858 belgium s thomas vermaelen left fights for the ball agains181012225959 / Ennio Leanza

1

Els problemes en l’eix de la defensa del Barça no paren de créixer. A la lesió de Samuel Umtiti, sobre qui planeja el fantasma del quiròfanSamuelUmtiti, s’uneixen ara els mals de Thomas Vermaelen. El central belga s’ha lesionat aquesta nit en el partit de la Nations League que han disputat Bèlgica i Suïssa.

En el minut 71 s’ha assegut sobre la gespa per unes molèsties musculars i ha demanat el canvi. Una imatge habitual, però ara més preocupant per a Ernesto Valverde en vista de la situació en el centre de la defensa.

Punxada a la cuixa dreta

Vermaelen ha sortit de titular en la selecció de Robert Martínez, però a mitjans de la segona part ha abandonat el camp coix i la cara disgustada. Boyata l’acabava de substituir (m. 73) després de sentir dolor a la cama.  Vermaelen acaba de fer un pas enrere amb la dreta i, immediatament, s’ha posat la mà a la part posterior de la cuixa dreta.

Falta veure què dictaminen els serveis mèdics de la selecció i del Barça, però amb Umtiti fora de servei unes setmanes, una baixa prolongada de Vermaelen deixariaPiqué  i Lenglet com a únics centrals. Sense recanvis, i amb un calendari intens i complicat amb partits contra elSevilla  (20 d’octubre), el líder de la Lliga;l’Inter de Milà (24 d’octubre), colíder del grup en la Champions, i el Reial Madrid (28 d’octubre), el gran rival pel títol.

La situació podria empènyer la secretaria tècnica a rectificar i plantejar-se seriosament fitxar algun central almercat d’hivern si els casos d’Umtiti i Vermaelen deixen la defensa en situació precària. Un nom que sona últimament amb insistència és el del defensa holandès de l’Ajax, Matthijs de Ligt, de només 19 anys.

Per cert, Bèlgica ha derrotat Suïssa per 2-1 amb dos gols de Lukaku. L’àrbitre era el valencià Mateu Lahoz.