PRETEMPORADA CALENTA

La Supercopa, a un sol partit, "molt probablement a Tànger", el 12-A

zentauroepp44222291 rubiales  molina180709184317

zentauroepp44222291 rubiales molina180709184317 / Javier Lizon

1
Es llegeix en minuts
Alejandro García

La final de la Supercopa d’Espanya, entre el Barcelona i el Sevilla, finalment es disputarà a un sol partit, el dia 12 d’agost, “molt probablement a Tànger”, a falta d’uns permisos que ha de concedir la FIFA i el Govern d’Espanya, segons ha explicat aquest dilluns Luis Rubiales, president de Federació de Futbol. “És una decisió de consens, aprovada en Junta per unanimitat i amb el recolzament de LaLiga i l’AFA”, ha concretat.

Ha sigut el tema de debat en l’última setmana, el Sevilla volia jugar a doble partit, com s’ha anat fent de manera habitual, o a un sol partit, però a Sevilla. Entre LaLiga, AFA i Rubiales han descartat aquestes possibilitats i han apostat per Tànger com a seu. Els motius exposats: els diners i, “encara que sembli paradoxal”, ha dit Rubiales, les condicions climatològiques.

“El tema de la salut, que preocupa molt, ens fa buscar un lloc on no hi hagi una onada de calor. Sabem que a partir de les vuit del vespre, les temperatures a Tànger baixen dels 30 graus, molt per sota”, ha assegurat Rubiales abans de parlar de diners: “Des de LaLiga se’m va traslladar que un dels clubs, l’altre no tenia cap problema, demanava 950.000 euros de compensació per disputar a un partit la Supercopa. Jugant a Tànger, rebran més d’aquesta quantitat. A més, els pagarem el viatge i l’estada”, ha manifestat Rubiales.

6.000 entrades per a cada club

Notícies relacionades

Segons ha explicat, “un conveni col·lectiu entre AFE i LaLiga fa inviable jugar el 5 i el 12, el 19 tampoc no es podia jugar perquè LaLiga entén que és crític que es vegi afectat el calendari de la primera jornada”, per això les opcions de jugar a doble partit han estat descartades.

La possibilitat de jugar a Madrid o València tampoc no han fructificat, perquè “no oferien compensació econòmica i després corríem el risc que hi hagués poc ambient. Volem dotar la Supercopa d’ambient d’un ple de gom a gom”, segons ha comentat el directiu de la Federació, que també ha informat del repartiment d’entrades: A cada club se li entregaran 6.000 localitats i la resta es podrà comprar a través d’internet.