LES REACCIONS

Valverde: "Encara cal empènyer molt en aquesta Lliga"

El tècnic blaugrana reconeix que al Barça li va faltar ganxo i es va sentir incòmode per derrotar el Getafe

palco-camp-nou

palco-camp-nou / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Jordi Tió

Incòmodes, estranys, sense ganxo, tancats i sense trobar els espais desitjats davant el Getafe i, sobretot, sense marcar ni un gol. Així va retratar Ernesto Valverde, tècnic blaugrana, el seu equip, després de l’empat, encara que va reconèixer els mèrits després d’un mes intens i sobretot després d’haver aconseguit la classificació per a la final de Copa.

«Aquesta Lliga encara caldrà jugar-la i empènyer molt», va comentar perquè tots tinguessin clar que el títol no està guanyat. «Això és futbol i per això pot passar el que ha passat. Ells han jugat molt bé defensivament, tot i que sempre he esperat que en alguna jugada arribés el gol. No marcar al nostre estadi m’ha resultat estrany», va reconèixer l’entrenador blaugrana, que va celebrar el fet que aquesta setmana sigui especial, gairebé de vacances, sense partits entremig (fins dissabte, davant l’Eibar) i fins i tot amb el premi de dos dies de festa (demà i demà passat) per recuperar forces.

La lògica del futbol

Valverde va lamentar algunes pèrdues de pilota en un partit complicat contra un contrincant incòmode. No obstant, «aquest empat entra en la lògica ja que sempre saps que no guanyaràs tots els partits ni que tampoc existeix la regularitat absoluta. Sempre hi pot haver una ensopegada. Per això, hem de seguir avançant. No ha passat res que sabéssim que podia passar, tot i que tampoc podem queixar-nos de jugar molts partits entre setmana, perquè estem acostumats a fer-ho i generalment ens surt bé».

Per aquest motiu, el partit es va acabar sense alarmes i, també, amb un missatge de tranquil·litat des de les posicions de la llotja del Camp Nou. «L’equip està bé i seguim aquí. Ara són set i no nou punts de diferència amb l’Atlètic, però segueix sent una bona distància i, a més, ells han de venir a casa. Hem de ser positius i pensar que ara disposem d’una setmana de descans abans d’anar a jugar a Eibar on, com sempre, lluitarem per guanyar», va defensar Guillermo Amor, com a portaveu del club.

Busquets va parlar en positiu

Notícies relacionades

En termes similars al seu entrenador es va expressar Sergio Busquets, en un partit on es va apreciar el mal humor que va generar l’empat a la plantilla, ja que no hi havia gaires ganes de parlar en públic. «Volíem la victòria, hem perdut dos punts i no hem tingut les ocasions d’altres vegades, però s’ha de continuar perquè seguim estant en una gran posició», va afirmar el centrecampista blaugrana.

«El que hem de fer és centrar-nos en nosaltres mateixos perquè la distància que tenim a la Lliga encara és considerable i, sobretot, si considerem que la mantenim després d’un mes intens amb molt de desgast. Hem empatat després d’aconseguir ser en una final, de la qual cosa estem orgullosos. Seguim invictes i aquesta setmana sense partit entremig ens anirà fantàstic», va ser el missatge positiu que Busquets va voler enviar.