SALARI ASTRONÒMIC

Messi, el futbolista dels 104 milions a l'any

'Football Leaks' revela les fabuloses xifres del nou contracte del jugador del Barça

fcasals41075493 messi171125121609

fcasals41075493 messi171125121609

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El supercontracte de Leo Messi va més enllà del que és astronòmic. Segons els documents de Football Leaks revelats pel mitjà francès Mediapart, el contracte del crac argentí amb el FC Barcelona arriba als 104 milions d’euros bruts per temporada. «És la primera vegada en la història del futbol que un jugador obté un ingrés que supera la barrera dels 100 milions anuals», assenyala el mitjà francès.

    

La renovació de Messi no para de generar sorpreses. Òbviament, ni el FC Barcelona ni l’entorn de l’estrella argentina han confirmat les descomunals xifres donades per Football Leaks i que revelen un ingrés fix de 71 milions d’euros bruts per any (inclòs el 15% en drets d’imatge). Però això només és una part de l’enorme pastís. 

    

L’argentí té, segons Mediapart, una prima de renovació de 63,5 milions i un bonus de lleialtat –concepte nou– que cobrarà si no abandona el Barça abans de la finalització del seu contracte, el 2021. Aquest bonus de lleialtat puja a 70 milions d’euros bruts. Les quantitats totals d’aquests bonus es reparteixen entre els quatre anys de contracte.

    

En resum, als 71 milions d’ingressos fixos, s’hi haurien de sumar els 15,8 milions bruts a l’any corresponents a la prima de renovació i els 17,5 anuals del bonus de lleialtat. En total, 104 milions d’euros bruts per temporada. Una vuitena part del pressupost del club. Això significa que a l’acabar el contracte, l’entitat blaugrana haurà desemborsat al seu jugador franquícia un total de 417,5 milions d’euros.

Més bonificacions

Però el ball de xifres marejadores no es queda aquí. I és que Messi encara podria guanyar més diners. Com la majoria dels contractes dels futbolistes, té bonificacions per èxits. Per exemple, si juga el 60% dels partits del Barça, guanya 1,9 milions d’euros addicionals. Si el Barça conquista la Champions, ingressaria 12 milions més. O sigui, Messi podria en realitat arribar als 122 milions d’euros.

    

Com tots els contractes privats, el seu contingut és confidencial. Però d’una manera o una altra apareixen filtrats, gairebé sempre a través de Football Leaks, un lloc web que ha difós en col·laboració amb un panel de mitjans de comunicació documentació sobre contractes i costos de traspàs de futbolistes i tot el que està vinculat amb el costat ocult del futbol. Una espècie de Wikileaks del futbol.

    

A més del contracte de Messi, divendres també va revelar que el Reial Madrid va presentar el 2013 una estratosfèrica oferta a l’estrella del Barça, per la qual estava disposat a pagar la seva clàusula de 250 milions d’euros de llavors.

Mediació madridista  

Football Leaks va indicar que Florentino Pérez havia proposat a Messi un contracte de vuit anys, un salari net d’uns 23 milions d’euros per any i una clàusula per la qual el club s’abstindria de rebre qualsevol percentatge dels drets d’imatge del jugador, estimats en almenys 20 milions anuals. També mediar amb el Govern espanyol pels seus problemes fiscals. La plataforma va revelar que el president del Madrid volia negociar la proposta en un avió privat.

Notícies relacionades

    

En un altre dels innombrables sobresalts que ha produït el nou contracte de Messi, El Mundo, que forma part del consorci, va destapar fa una setmana que la renovació de l’argentí contenia una clàusula en el cas que Catalunya s’independitzés i per la qual es comprometia a quedar-se al Barça sempre que disputés una de les quatre grans lligues.