PUBLICA 'EL MUNDO'

Messi es protegeix en el seu nou contracte davant la situació política de Catalunya

L'estrella blaugrana plasma per escrit la invalidesa de la renovació si, en cas d'independència, el Barça queda fora de qualsevol gran lliga europea

Fonts del club blaugrana no han volgut ni confirmar ni desmentir l’existència d’aquesta clàusula. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Leo Messi va fer constar per escrit la seva preocupació per la situació política a Catalunya en la seva recent i fabulosa renovació. Segons publica a tota portada avui el diari El MundoEl Mundo, que sembla haver tingut accés al contracte, el futbolista argentí es va protegir davant una hipotètica independència que comportés la sortida del Barça de la Lliga espanyola i no pogués participar en cap altra gran lliga europea. En aquest cas, la seva desvinculació es produiria sense necessitat d'abonar els 700 milions d'euros que figuren com a nova clàusula de sortida.

L'entitat blaugrana va acceptar la petició del jugador perquè tots els contractes de la primera plantilla quedarien sense efecte si no pogués disputar l'alta competició. Suposaria una alteració substancial de les condicions de contracte i, per tant, tots els jugadors podrien quedar lliures automàticament. El mateix valdria per als professionals dels clubs catalans.

Un aspecte positiu

En el cas de Messi, segons El Mundo, condiciona la seva continuïtat a disputar la Lliga espanyola, però no exclusivament. També li valdria la Lliga francesa, l'alemanya o l'anglesa. El Barça per sobre de la Lliga. Una mostra més del compromís del jugador amb l'entitat blaugrana i, per tant, un aspecte positiu, segons l'opinió dels directius barcelonistes. El FC Barcelona, no obstant, no ha confirmat oficialment l'existència d'aquesta clàusula.

Notícies relacionades

Els dirigents de la Lliga Professional -llegiu Javier Tebas- i de l'esport espanyol ja s'han esforçat per divulgar en els últims mesos que el Barça quedaria fora de la Lliga en cas d'una secessió, escudant-se en la llei de l'esport.

Però Messi es va comprometre en el seu últim contracte a seguir el Barça fins i tot en cas de trasllat de la competició de Lliga en agraïment al magnífic contracte que li va oferir, el de futbolista més ben pagat del planeta. Segons informa El Mundo, el club va prorrogar la vinculació de l'argentí durant les quatre temporades vinents a canvi d'una prima de 100 milions i un salari d'uns 35 milions per temporada. Només Neymar al PSG s'acostaria a aquestes condicions.