ACTUALITAT BLAUGRANA

Bartomeu passa factura pel mercat de fitxatges

El president blaugrana simplifica l'estructura tècnica i redueix les veus en la política de fitxatges i vendes

Guillermo Amor, nomenat com a responsable institucional i com a enllaç entre la llotja i el vestidor

aguasch40389525 gra305  barcelona 02 10 17   el presidente del fc barcelona 171010191600

aguasch40389525 gra305 barcelona 02 10 17 el presidente del fc barcelona 171010191600 / ALEJANDRO GARCIA

3
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Després del mercat de fitxatges d’estiu, tancat de forma tempestuosa, Jo-sep Maria Bartomeu va encarregar al director tècnic Pep Segura un informe sobre el que s’havia fet malament. El seu contingut no es farà públic, però les seves conclusions comencen a fer-se visibles. El president blaugrana ha sacsejat l’estructura esportiva davant l’evidència que hi havia massa veus que intervenien en la gestió de les operacions futbolístiques.

Queda apartat Albert Soler, director d’esports professionals, que perd les seves competències en futbol, i l’1 de desembre cessarà en les seves funcions Raül Sanllehí, el discret negociador de totes les contractacions durant els últims 15 anys. L’última novetat és el nomenament de Guillermo Amor com a responsable de Relacions Institucionals i Esportives del primer equip. Un càrrec de nova creació.

El que és fonamental és la simplificació de l’estructura tècnica, netejant d’opinions cada fitxatge i cada venda. D’alguna manera suposa un retorn als orígens, a l’època d’Andoni Zubizarreta. A partir d’ara les contractacions seran decidides entre el mànager esportiu, Pep Segura, el secretari tècnic, Robert Fernández, i l’entrenador, Ernesto Valverde. I tots tres reportaran a Òscar Grau, el CEO del club i que beneirà o no les operacions en funció dels números. Vicepresidents com Jordi Mestre i Javier Bordas perden influència i responsabilitat en els fitxatges.

CÀRREC SALVAT

En el nou organigrama tècnic Segura es consolida com l’home fort, en la línia de Zubizarreta o Txiki Begiristain al seu dia. Robert Fernández –la seva posició s’ha debilitat i fins i tot semblava a la corda fluixa– es manté en l’estructura fins a final de temporada, quan expira el seu contracte, gràcies al bon inici de l’equip i a l’acceptable ren-diment de les noves incorporacions. Així de volàtil és la gestió futbolística al Barça. Ara se centrarà a analitzar i rastrejar el mercat de jugadors.

El seu vestit s’ha anat encongint de mica en mica i ara ni tan sols haurà de comparèixer davant els mitjans. Per a això s’ha incorporat  l’exjugador Guillermo Amor, que compaginarà el seu nou càrrec amb el de director del futbol formatiu. Amor serà el Butragueño del Barça. Anirà als sortejos i atendrà els periodistes abans, en el descans o després dels partits. Una funció que ha donat més d’un disgust a l’entitat últimament.

TEIXIR COMPLICITATS

Segura va ficar la pota acusant Piqué de cometre errors davant el Madrid, aguditzant la divisió entre la junta i el vestidor, i Mestre va tenir diverses relliscades a compte de Neymar i Messi. Soler tampoc va sortir airós de la roda de premsa de balanç del mercat estiuenc.  Robert, curiosament, ha sigut el més sòlid davant la pressió dels micròfons.

  

  Amor exercirà també de pont o d’enllaç entre la directiva i el vestidor. Com es perfilarà aquesta tasca s’haurà de veure, però la idea és que l’excentrecampista, que ve de passar dues temporades com a entrenador a Austràlia, pugui teixir complicitats amb les estrelles del primer equip.

Aquesta és una idea a la qual Bartomeu i els seus assessors més pròxims fa setmanes que donaven voltes després de diversos episodis en què es va visualitzar una aparent distància amb els jugadors. I en aquest sentit sempre es va pensar en algun exfutbolista de la casa, algú que conegui el vestidor i amb possibilitats de greixar les relacions amb la llotja.

FUNCIÓ FONAMENTAL

Bartomeu ha de trobar encara un substitut per a Sanllehí, una funció fonamental per tancar els fitxatges. Amb Sanllehí es perd un executiu experimentat, amb 15 anys viatjant pel món segellant negociacions i amb una agenda rica de contactes en el futbol mundial.

Notícies relacionades

Després queda pendent de decidir si es cobreixen les vacants creades per les dimissions de Carles Vilarrubí i Jordi Monés, descontents amb la decisió de jugar, fins i tot a porta tancada, contra el Las Palmas el dia de la infàmia de l’1-O. No serà abans de l’assemblea ordinària, el 21 d’octubre al Palau Blaugrana. 

Qui adquirirà més protagonisme en l’àrea econòmica és el tresorer Enrique Tombas, potser amb una altra nomenclatura.