Luis Enrique: "La Lliga passa per Màlaga"

L'entrenador del Barça sospita que l'equip necessitarà guanyar les 8 jornades per ser campió

 

  / EFE / ANDREU DALMAU

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

¿La Lliga passa pel Bernabéu?, li van preguntar a Luis Enrique davant la proximitat del gran clàssic (23 d’abril) i la rellevància que tindrà el duel entre els dos aspirants al títol, separats només per dos punts (i un partit menys del Madrid). «La Lliga passa per Màlaga», va replicar l’entrenador, entenent que sense els tres punts de La Rosaleda (20.45 h.) menys pressió es podrà exercir. El tècnic blaugrana dona per descomptat que el Madrid vencerà l’Atlètic en el derbi (16.15 h.). No sap si veurà el partit: ho va deixar a expenses de si té son per fer la migdiada 

    

Sempre cal preparar-se per a les pitjors situacions, i per aquesta raó Luis Enrique creu que l’onze de Zidane s’imposarà al de Simeone. També sospita que revalidar el títol exigirà al Barça la versió perfecta: guanyar els 8 partits que queden de Lliga, els 24 punts. «Però també dubto que algun equip ho aconsegueixi. Tant de bo siguem nosaltres els que trenquem aquest vaticini», va aventurar Luis Enrique. El Barça no ha passat de les sis victòries seguides.

"Estem en el moment idoni encara que falta confirmar-ho tot amb títols, no hem guanyat res"

EL MOMENT IDONI

Fins i tot assumint les dificultats que intueix, l’entrenador del Barça proclama el seu optimisme. Les últimes prestacions de l’equip, que ha golejat el Granada i el Sevilla en cinc dies, encoratgen aquest esperit. L’estat físic dels jugadors és òptim, i el joc s’acosta a la fluïdesa desitjada.

  

 «Seria artificial dir que tot això està planificat», va reconèixer Luis Enrique. El propòsit dels entrenadors és que els futbolistes estiguin al cent per cent de les seves facultats tota la temporada; com a mínim, a l’abordar la fase decisiva. «Estem en el moment idoni encara que falta confirmar-ho tot amb títols, no hem guanyat res. Els comptes de la lletera estan molt bé, però es compleixen poques vegades». El triplet es dibuixa amb nitidesa a l’horitzó.

GESTIONAR AMB ROTACIONS

L’alineació de Màlaga variarà respecte a l’última (hi faltaran Piqué i Rakitic, sancionats) i també respecte a la de dimarts que ve davant el Juventus. Rafinha, Arda i Aleix estan a la infermeria. Dos jugadors del filial van ajudar a completar les 18 places de la convocatòria: Carles Aleñà, que aguanta per tercer partit consecutiu –ha intervingut en els dos últims– i Àlex Carbonell, centrecampista de 19 anys nascut a Bellaterra. Va debutar amb el primer equip el 30 de novembre en l’anada de Copa davant l’Hèrcules (1-1).

  

Notícies relacionades

 Luis Enrique ha de mesurar més els canvis, encara que està «convençut» que la millor forma de gestionar la plantilla, no l’única, està en les rotacions. És impensable que faci asseure a la banqueta algun component del trident.

LES BOTES DE NEYMAR

Tampoc li dirà a Neymar que triï bé les botes pel seu costum de canviar-se-les poc després de començat cada partit. «És evident que és un risc estar una estona amb un menys, ja ho hem comentat, però prefereixo que estigui un minut fora i 89 a gust», al·lega el tècnic, atribuint a «les molèsties» la necessitat de canviar-se les botes quan ja les ha provat en l’escalfament. 

 "Neymar es canvia les botes perquè li causen molèsties. És evident que és un risc estar una estona amb un menys, ja ho hem comentat, però prefereixo que estigui un minut fora i 89 a gust"