LA JORNADA DE LLIGA

El Barça marca en el primer minut i pateix per aguantar (2-0)

Parejo falla per al València un penal xiulat a Piqué

Messi marca el seu gol 400 en l'últim segon del temps afegit

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH / BARCELONA

El marcador no revela les angúnies que ha passat el Barça aquest dissabte (2-0). Ni que mínima que ha sigut la seva superioritat. Només Leo Messi, en l'últim segon, amb el seu gol oficial número 400, ha evitat que el duel hagi quedat decidit amb el solitari gol de Luis Suárez abans que es complís el primer minut.

El que no ha evitat Messi és la tarda de patiment que ha viscut el Camp Nou, entre la incertesa del marcador i el excel·lent joc del València, que ha acabat derrotat per l'esforç. El llast del penal fallat (m. 8) per Parejo li ha impedit alimentar les possibilitats de puntuar.

La primera meitat ha sigut de clar domini dels jugadors de Nuno, que han trepitjat moltes més vegades l'àrea de Bravo que els blaugranes la de Diego Alves. En realitat, sols s'ha acostat en la jugada del gol de Luis Suárez i una altra en què Messi ha rematat fora amb la dreta (m. 39). Paco Alcácer ha tingut suficients oportunitats per coronar-se i convertir-se en un històric heroi per al València però les ha fallat totes. L'error més greu, no obstant, ha sigut el de Parejo en el penal xiulat a Piqué.

L'entrada de Rakitic

Luis Enrique ha pretès atenuar el naufragi prenent determinacions. En aparença, la mateixa que Nuno. Els dos entrenadors han canviat els seus respectius laterals esquerres, que han estat malament i havien vist una targeta en els dos casos. El tècnic blaugrana, no obstant, ha introduït Rakitic, un interior per equilibrar la batalla del centre del camp, l'origen del mal.

Així ha succeït. Aquest centrecampista ha equilibrat les forces, ha tornat Busquets a la seva funció habitual de migcentre i el Barça s'ha posat a jugar. Establert al camp, ha recuperat la possessió i ha minimitzat les arribades visitants a l'àrea de Bravo, que ha tornat a lluir-se després. També ho ha fet Diego Alves, però de manera insuficient: ha evitat el primer remat de Messi en una escapada en solitari de l'astre, però la pilota ha quedat a la mercè de Leo que, a la segona, ja no ha fallat, i ha marcat a porta buida el gol 400.

Fitxa tècnica:

2 - Barcelona: Bravo; Alves, Piqué, Mathieu, Adriano (Rakitic, m. 46); Busquets, Mascherano, Xavi (Sergi Roberto, m.78); Messi, Suárez (Pedro, m. 64), Neymar.

0 - València: Diego Alves; Barragán, Mustafi, Otamendi, Orban (Gayà, m. 46); Parejo, Javi Fuego, André Gomes; Feghouli, Alcácer (Negredo, m. 73), Rodrigo.

Àrbitre: González González (castellanolleonès). Amonestacions a Adriano (m. 26), Javi Fuego (m. 27), Orban (m. 34), Mascherano (m. 53)., Otamendi (m. 65), Rakitic (m. 76), Mustafi (m. 78) i Bravo (m. 90).

Notícies relacionades

Gols: 1-0, Suárez (m. 1). 2-0, Messi (m. 93).

Estadi: Camp Nou (92.915 espectadors).