El xoc del Bernabéu

Ancelotti no tem Suárez

"Per a nosaltres no és un problema que jugui", diu el tècnic italià

L’entrenador del Madrid es penedeix d’haver donat l’alineació del clàssic. / ATLAS / AGUSTÍN CATALÁN

2
Es llegeix en minuts
ANTONIO MERINO / MADRID

No té un pla especial per a Messi ni el preocupa la posada en escena de Luis Suárez. Amb la moral molt alta pel partit a Anfield, Ancelotti encara el seu quart clàssic com a tècnic blanc amb una confiança extrema. Una vegada més s'agafa a la màgia de Cristiano Ronaldo i a uns jugadors «que han entès la necessitat de posar la seva qualitat al servei de l'equip».

Es va enfadar en la prèvia del partit davant el Liverpool quan li van preguntar pels lesionats. Ahir, però, no va parar de riure a la sala de premsa de Valdebebas. «Em penedeixo d'haver donat l'alineació, però m'agraden les sorpreses i n'hi haurà una en l'alineació», va dir entre rialles Ancelotti. Aquest as a la màniga podria ser la presència de Khedira per Modric al centre del camp o una simple manera del tècnic italià de jugar a despistar.

IMPLICACIÓ DELS JUGADORS / Potser el motiu del seu bon humor radica a haver trobat la tecla, amb aquell 4-4-2 al qual acompanya la implicació dels jugadors en defensa. «L'equip ha canviat. A través de l'autocrítica vam entendre què va fallar davant l'Atlètic i la Reial. Ara estem més junts al camp i tenim un equilibri més gran, tot i que no sé si estem jugant el millor futbol des que vaig arribar», va dir Ancelotti.

Per sobre d'aquesta eufòria, el tècnic italià no oblida que avui tenen «un altre examen davant un equip molt competitiu». El tècnic italià és conscient que el seu equip ha de treure a col·lació totes les seves virtuts davant el conjunt de Luis Enrique. Ha de ser fort al darrere, gestionar el centre del camp per disputar-li la pilota al rival i buscar l'efecte Cristiano, que suma 15 gols en set partits, és a dir, la meitat dels que ha marcat l'equip fins ara. La motivació de l'astre portuguès és màxima, i es mostra convençut d'acabar amb la imbatibilitat del Barça a la Lliga, el gran objectiu del conjunt blanc.

Notícies relacionades

«Hem de jugar amb la nostra idea. No crec que tinguem avantatge al centre del camp perquè ells són molt forts en aquella zona. No hi ha un equip perfecte. Busco sempre una debilitat i si no la trobo, me la invento. No és un problema per a nosaltres que jugui Luis Suárez. Respecto la seva qualitat, però que jugui o no, no canvia la idea del Barça ni la nostra», va ressaltar Ancelotti.

No va dubtar a alabar el Barcelona, un equip que a parer seu ha millorat molt i està més motivat després de no haver guanyat res la temporada passada. «Amb un nou entrenador i nous jugadors manté la mateixa idea de joc. Fan un futbol molt vertical i tenen una defensa realment molt sòlida», va afirmar el tècnic italià. També va assegurar que no va voler provocar a l'explicar la substitució de Cristiano a Anfield. «No va ser una provocació. Tinc molt respecte per la feina de Luis Enrique», va afegir Ancelotti.