Bartomeu: "Vull esgotar el mandat i presentar-me a la reelecció"

El president blaugrana reitera davant l'assemblea de compromissaris que no hi ha delicte fiscal en el fitxatge de Neymar

Discurs del president del Barça a l’assemblea de compromissaris. / FC BARCELONA / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Josep Maria Bartomeu ha reiterat davant l'assemblea de compromissaris del Barça, que se celebra al Palau de Congressos de Catalunya, la intenció d'esgotar el mandat com a president fins al 30 de juny del 2016, de presentar-se a la reelecció i de seguir al capdavant del club fins al 2022.

El màxim dirigent blaugrana, davant de 700 socis que aquesta tarda han d'aprovar els comptes del club, ha afirmat que no ha existit cap "delicte fiscal" en el fitxatge de Neymar. "Només hi ha una controvèrsia interpretativa que haurà de resoldre el jutge sobre si s'han de pagar els impostos a Espanya o al Brasil. El club ha pagat a Espanya i l'empresa del pare del jugador ho ha fet al Brasil".

Bartomeu ha centrat la seva intervenció en set punts d'actualitat i set reptes de futur. Sobre la sanció de la FIFA que li impedeix fitxar jugadors ha manifestat la seva confiança en una sentència del Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) que anul·li "un càstig excessiu per un error administratiu".

EN DEFENSA DEL DRET A DECIDIR

El president blaugrana ha recordat la figura de Tito Vilanova i ha manifestat la seva confiança en una sentència judicial justa sobre l'acció social de responsabilitat contra l'anterior junta esportiva. Bartomeu ha defensat el dret a decidir i ha destacat la gran campanya realitzada a la primavera amb "un sí majoritari" en el referèndum del futur Espai Barça.

Notícies relacionades

Sobre els reptes de futur, Bartomeu ha assegurat que aquest estiu s'ha fet la "remodelació de la plantilla més profunda dels últims 30 anys" amb l'arribada, sobretot, de Luis Enrique i Luis Suárez, però també amb traspassos, com el de Cesc, que han ajudat a la viabilitat econòmica del Barça. Ha promès que la pròxima assemblea de compromissaris, el 2015, podrà aprovar el projecte guanyador del futur concurs que es realitzarà per remodelar el Camp Nou i el Palau.

Bartomeu ha informat que aquest any s'ha reduït el deute del club en 44 milions d'euros, però que encara s'han de recuperar 144 milions. "El 2015 hem de renegociar els contractes televisius i el de Nike. Nike ja sap que hem d'ingressar més, i per això els hem de pressionar. També l'any que ve us proposarem un nou patrocinador per a la samarreta, ja que el contracte amb Qatar s'acaba el 2016".