LA SITUACIÓ BLAUGRANA

L'assemblea aprova el pressupost de la temporada blaugrana

El club aspira a uns beneficis de 18 milions d'euros si guanyen la Lliga

Josep Maria Bartomeu en el moment de la votació de l’assemblea de compromissaris del Barça.

Josep Maria Bartomeu en el moment de la votació de l’assemblea de compromissaris del Barça. / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

La directiva blaugrana, gairebé sense oposició entre el miler de socis que assisteixen a l'assemblea general del club, que se celebra aquest dissabte al Palau de Congressos de Catalunya, a la Diagonal de Barcelona, ha vist com s'aprovava el pressupost per a l'actual temporada, que preveu uns beneficis de 18 milions d'euros, sempre que el Barça guanyi la Lliga i arribi als quarts de final de la Champions i a la semifinal de la Copa del Rei.

Els beneficis són una mica menors que els recaptats la passada campanya, la liquidació de la qual també ha estat aprovada, ja que s'han incrementat les despeses a conseqüència de la gran renovació de la plantilla i el cos tècnic del primer equip. Precisament, la despesa més gran que es contempla afecta els sous i primes dels jugadors per un valor total de 237 milions d'euros.

El club, a través de Javier Faus, també ha informat els compromissaris de l'important desemborsament que ha suposat per a l'entitat la càrrega de plets a conseqüència, sobretot, del cas Neymar i la sanció de la FIFA. El Barça s'ha gastat 900.000 euros entre sis despatxos d'advocats barcelonins i un de suís.

Notícies relacionades

També s'ha aprovat per votació l'entrada com a patrocinadors del primer equip, amb publicitat a l'interior i a les mànigues de la samarreta, de les firmes Intel i Beko. Malgrat que el Barça té firmades clàusules de confidencialitat, el president Josep Maria Bartomeu ha indicat que l'anterior patrocinador a les mànigues, que era TV-3, pagava anualment 2.5 milions d'euros. "Beko ens paga quatre vegades més", ha puntualitzat Faus; o sigui, 10 milions d'euros.

Bartomeu no s'ha volgut comprometre, a preguntes d'un soci, sobre quina lliga escolliria el Barça en cas que Catalunya aconsegueixi la independència en un futur. "Aquesta és una situació que ocupa els polítics no a nosaltres", ha dit el president.