L'ACTUALITAT BLAUGRANA

"¡Tocar fins que l'interior decideixi!"

Luis Enrique treballa amb la plantilla els nous mètodes a Saint George's Park abans del partit de dissabte a Niça

Doble sessió d’entrenament dels jugadors del Barça a Saint George’s Park, aquest dimarts. / FC BARCELONA / EFE

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / Saint George's Park (Enviat especial)

La gespa ben mullada. Just abans de començar l'entrenament, s'ha tornat a regar l'alfombra del Saint George's Park, on el Barça de Luis Enrique està fent la seva estada de pretemporada. I la pilota, per tant, viatja ràpida. L'entrenador asturià, mentrestant, sembla un jugador més.

Les sessions són intenses, llargues (a vegades duren gairebé dues hores) i el tècnic no para de donar instruccions. Després de debatre i dissenyar els mètodes amb els seus ajudants --sobretot amb Juan Carlos Unzué Robert Moreno, els dos segons entrenadors--, la pilota es converteix en protagonista. "¡Més forta aquesta passada!", se'l sent dir, instant que la pilota arribi en bones condicions al receptor.

Notícies relacionades

A l'espera del segon amistós de la pretemporada, dissabte a NiçaLuis Enrique intenta compondre un equip agressiu en la pressió defensiva per tenir la pilota com més aviat millor, harmònic i equilibrat, sense excessiva distància entre línies, on els interiors --Iniesta, Rafinha, Xavi, Rakitic, Sergi Roberto-- tinguin encara més protagonisme ofensiu.

"¡No hi ha pressa, no hi ha pressa! ¡Tocar fins que l'interior decideixi!", reclama una vegada i una altra als seus jugadors. Paciència en l'elaboració, precisió en la passada i vertigen en la recerca dels espais per atacar amb energia. Són els trets que treballa en els entrenaments a l'espera que arribin dimarts que ve, 5 d'agost Messi, Mascherano, Neymar, encara lesionat, i Alves. I està pendent de Luis Suárez, la sanció del qual per mossegar Chiellini al Mundial expira a finals d'octubre encara que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) decidirà si aplica mesures cautelars a mitjans d'agost .