Iniesta: "Tenim il·lusió de tornar a disfrutar com a equip"

Iniesta destaca que "Luis Enrique té les coses molt clares" i veu Mascherano i Messi com a potencials nous capitans de l'equip

El centrecampista assumeix que hi va haver errors la temporada passada, però creu que se solucionaran gràcies a Luis Enrique. / ATLAS / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
JORDI TIÓ / Sant Joan Despí

Andrés Iniesta arriba amb les "piles recarregades" per afrontar una nova temporada amb tota l'ambició. "Hi ha molta il·lusió de fer un gran any, de tornar a disfrutar com a equip i de fer disfrutar  l'afició. Quan es ve d'un mal any a nivell de títols, el que vols és tornar a guanyar", ha manifestat Iniesta després de l'entrenament d'aquest matí a la ciutat esportiva.

El centrecampista blaugrana no ha volgut fer un paral·lelisme amb la situació que va viure l'equip el 2008, amb l'arribada de Guardiola i molts jugadors nous. "Cada situació és diferent, el que serà igual és la dificultat de guanyar coses, però tenim l'ambició d'intentar-ho", ha afegit Iniesta, que ha destacat el fitxatge de Suárez: "És un dels millors davanters del món, aporta gols, ambició, mobilitat... Per a la gent que fem passades és fonamental tenir un jugador així. És un gran fitxatge, un reforç enorme".

"Encantat amb Xavi"

Notícies relacionades

La plantilla s'ha quedat sense dos dels seus capitans (Puyol i Valdés) i serà necessari escollir-ne dos més que acompanyin Xavi i Iniesta. En aquest sentit, ha afirmat que tant Mascherano (nom que va suggerir Luis Enrique el dia de la seva presentació) com Messi "poden ser dos grandíssims capitans". No obstant, també ha apel·lat a la responsabilitat individual en benefici del col·lectiu: "Cadascú ha de ser el líder de si mateix i la suma de tots és el que et fa avançar" com a equip. També s'ha mostrat "encantat" que Xavi segueixi a l'equip.

També ha destacat que Luis Enrique "té les coses molt clares", cosa que beneficia tot l'equip. "Els jugadors hem de creure en l'entrenador i en el que ens diu". També ha valorat la figura de Messi, molt criticada després del Mundial. "Mai he tingut dubtes amb Leo. És el millor del món, aporta moltíssim a l'equip i això és molt difícil mantenir-ho durant molt temps".