CLÀSSIC A MESTALLA

Més que una final

València s'omple d'aficionats culers i madridistes per ajudar el seu equip a guanyar la Copa del Rei

El segon títol de la temporada, després de la Supercopa, posa en joc el projecte del Barça i l'estil de Florentino

Un grup d’aficionats del Barça es fotografien amb una rèplica de la Copa del Rei a València. / MIGUEL LORENZO

Un grup d’aficionats del Barça es fotografien amb una rèplica de la Copa del Rei a València.
Aficionats del Madrid, a l’arribar a l’estació de l’AVE Joaquín Sorolla de València.
El president del Barça i el del Madrid han posat junts amb el trofeu a les portes de l’hotel valencià on s’ha celebrat el dinar.

/

2
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ / Barcelona

València s'ha omplert aquest dimecres de samarretes del Barcelona. I del Madrid. Milers d'aficionats dels dos clubs s'han passejat per la ciutat unes hores abans de disputar-se la final de la Copa del Rei Mestalla. Però està en joc més que una final. Per al Barcelona de Gerardo 'Tata' Martino és, potser, l'única possibilitat de conquistar un títol aquesta temporada, després de la Supercopa d'Espanya de l'estiu passat arrabassada a l'Atlètic. Per al Madrid de Carlo Ancelotti, en canvi, pot ser el pròleg d'un mes ple d'èxits en el cas, és clar, d'eliminar el Bayern Munic en la semifinal de la Champions i que els jugadors de Diego Simeone ensopeguin a la Lliga.

Martino arriba amb molts dubtes a la cita. I sense defenses. Això sí, amb Bartra recuperat just a temps de jugar, si no hi ha recaigudes d'última hora. I amb Mascherano, un central que no és central, a l'eix de la defensa sostenint un equip en què no se sap si el tècnic repetirà la fórmula dels quatre volants o apostarà, al final, per un extrem (Alexis per Cesc). Piqué, encara que ha viatjat amb els seus companys, ni tan sols s'ha entrenat. De moment, l'entrenador argentí guarda silenci sobre l'onze de la final. Ancelotti, sense Cristiano, tampoc les té totes. L'equip blanc ha perdut la seva arma més poderosa i ara falta saber si el preparador italià aposta per Isco, un perfil més ofensiu, o en canvi situa Illaramendi al centre del camp.

El gest de Mateu Lahoz

El valencià Antonio Miguel Mateu Lahoz és el col·legiat de la final. Aquest migdia parlava, amb el seu fill a coll, amb el president del Comitè Nacional d'Àrbitres, Victoriano Sánchez Arminio, al 'hall' de l'hotel Valencia Palace, a la riba del llit antic del Túria. Se li ha acostat un jove aficionat 'merengue', amb samarreta blava, i li ha preguntat si es podia fer una foto amb ell. Ha acceptat, però amb una condició: li ha fet posar una dessuadora a sobre de la samarreta del Madrid, el segon uniforme de l'equip blanc, perquè ningú tingui una foto de Mateu Lahoz amb un seguidor madridista.

Notícies relacionades

Més o menys a la mateixa hora, el president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i el del Madrid, Florentino Pérez, han anat al tradicional dinar de les directives que ha ofert la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) en un hotel a prop de la platja i al qual han assistit un centenar de convidats, persones del món del futbol i autoritats polítiques principalment: Ángel Villar, Vicente del Bosque, Javier Clemente, Alberto Fabra, Rita Barberá...

Bartomeu i Florentino hi han arribat per separat i s'han fotografiat individualment amb el trofeu, però després de degustar un menú compost per milfulls de tonyina, arròs del senyoret i gelea de fruita de la passió amb pa de pessic, han sortit a la porta de l'hotel i han posat junts per als mitjans de comunicació. S'han donat la mà cordialment i poca cosa més, ja que tots dos han declinat fer declaracions o aventurar un resultat. S'haurà d'esperar fins aquesta nit.