COBERTURA AUDIOVISUAL

Una Copa per a 160 països

La gran final entre el Barça i el Reial Madrid torna a concitar una gran expectació mediàtica a tot el món

L'empresa catalana Mediapro s'encarrega de la retransmissió, per a la qual ha mobilitzat 150 professionals i 24 càmeres

Un tècnic ultima els detalls de muntatge a la carpa del Reial Madrid instal·lada a la llera del Túria amb motiu de la final de la Copa del Rei.

Un tècnic ultima els detalls de muntatge a la carpa del Reial Madrid instal·lada a la llera del Túria amb motiu de la final de la Copa del Rei. / EFE / KAI FORSTERLING

1
Es llegeix en minuts

Amb el Barça i el Reial Madrid de protagonistes, la final de la Copa del Rei d'aquesta nit (TVE-1, 21.30) és molt més que una Copa. És un fenomen mediàtic. I és que l'empresa catalana Mediapro --encarregada de la retransmissió i transport del senyal del partit-- emetrà aquest partit a tot el món (un total de 160 països). I a més en alta definició.

El dispositiu que ha mobilitzat Mediapro per a aquest gran espectacle esportiu que se celebra a l'estadi de Mestalla (València) està format per més de 150 professionals (productors, realitzadors, tècnics...), quatre unitats mòbils, tres DSNG (seguiment de notícies digitals per satèl·lit) i un total de 24 càmeres a Mestalla.

Notícies relacionades

A més, un total de 700 periodistes de 200 mitjans de comunicació dels cinc continents s'han acreditat per a aquest partit, procedents de l'Argentina, Austràlia, el Brasil, Xile, la Xina, els Emirats Àrabs Units, els EUA, Mèxic i el Japó, entre altres països. D'altra banda, hi haurà més 30 posicions de comentarista de ràdio i televisió per retransmetre el partit en directe.

Algunes cadenes han sol·licitat la personalització del senyal, com ESPN, beIN Sports Mena, Canal + Francia, Direct TV, Sky México, Sport1 i Mediaset. Per exemple, la ESPN portarà a terme un desplegament sense precedents amb l'objectiu de donar cobertura  per als EUA: oferirà gairebé 15 hores de programació dedicades al Barça-Madrid. Els exfutbolistes del Reial Madrid Santiago Solari i Steve McManaman comentaran el partit per a aquesta cadena esportiva.