Equipaments

Badalona protegirà el Mercat Maignon per evitar més despreniments

L’alcalde Albiol ha anunciat la redacció d’un projecte per tenir un nou mercat aquest mandat

Badalona aprova destinar 23 milions a «millores urgents» de l’espai públic

Badalona protegirà el Mercat Maignon per evitar més despreniments

AJUNTAMENT DE BADALONA / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Badalona ha anunciat que ha començat els treballs per garantir la seguretat dels veïns, vianants i comerciants entorn del Mercat Maignon, després dels despreniments que hi ha hagut aquest cap de setmana a la façana de l’edifici.

Aquest dilluns, després de visitar el mercat amb tècnics municipals per avaluar la situació i coordinar les primeres tasques de protecció, l’alcalde Albiol ha ordenat la contractació urgent d’una empresa especialitzada que instal·li les mesures de seguretat que siguin necessàries per evitar nous despreniments.

Albiol ha lamentat que la situació actual és conseqüència d’haver-se anul·lat la reforma del mercat que va impulsar el 2015 durant la seva primera etapa com a alcalde i ha anunciat la imminent redacció d’un projecte per disposar d’un nou mercat abans que finalitzi l’actual mandat.

Protegit com a Bé Cultural d’Interès Local, el Mercat Maignon, situat al barri del Centre, és el més antic de Badalona. Inaugurat el 1889, és d’estil modernista, amb predominància de la denominada «arquitectura del ferro». No obstant, es troba a l’espera d’una gran reforma i restauració des de fa 13 anys.

Notícies relacionades

D’altra banda, els castellers de Badalona, la colla Micaco, no podrà assajar a l’edifici d’ara endavant. Segons ha avançat ‘Badalona Comunicació’, el Govern municipal ha avisat els castellers, que ja feia tot l’estiu que assajaven a l’exterior. En els pròxims dies, facilitaran una proposta a l’ajuntament per disposar d’un nou lloc per practicar.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona