Vandalisme

Catorze contenidors i cinc vehicles cremen a Badalona en una setmana

Catorze contenidors i cinc vehicles cremen a Badalona en una setmana

FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Els veïns de Badalona fa sis dies seguits que s’aixequen al matí amb la mateixa notícia: durant la matinada, algú ha calat foc a un contenidor o a algun vehicle. Així, des de la nit de dimarts a dimecres i fins avui dilluns, a Badalona han cremat deu contenidors i dos vehicles.

Per començar, un contenidor dimarts a la nit, que no va arribar a cremar completament, al carrer de Calderón de la Barca, al barri de la Salut. L’individu va ser detingut i posat en llibertat hores després, i va aprofitar per tornar a intentar-ho la nit següent. Aquesta vegada, amb èxit, va poder cremar dos contenidors, al mateix lloc. A partir d’allà, es desconeix l’autoria de la resta d’actes vandàlics. Fonts municipals asseguren que no es poden relacionar amb aquest individu els altres contenidors o vehicles cremats, ja que de moment no s’ha produït cap detenció més.

Dijous, a plena llum del migdia, crema un contenidor al carrer de Juan Valera, a la Salut. Hores més tard, a les quatre de la matinada de divendres, en cremen tres més, a l’encreuament de l’avinguda del Marquès de Mont-roig amb General Weyler. Ja divendres al matí, a les 8.52, el cos de Bombers de la Generalitat rep un altre avís, crema un contenidor groc al carrer del Riu Segre.

Així arribem al cap de setmana. La matinada de dissabte a diumenge va ser intensa per al cos de Bombers de la Generalitat a Badalona. L’informe de danys comença les 3.12 de la matinada, amb un avís de contenidor cremat a l’encreuament del carrer del General Moragas amb l’avinguda d’en Caritg. Menys d’una hora després, cremen tres contenidors i tres vehicles queden afectats a l’avinguda del Marquès de Mont-roig. Només tres minuts més tard, un nou avís. Al carrer de Figueres un camió queda completament calcinat. Ja al final de la nit, un últim avís al sud de la ciutat. Un contenidor crema al carrer de Rafael Casanova.

Per acabar, cap a la mitjanit de diumenge a dilluns, a la rambla de la Solidaritat, a Llefià, els Bombers van rebre un avís d’un vehicle i dos contenidors cremats.

L’alcalde, Xavier García Albiol, ha mostrat la seva preocupació sobre aquest assumpte durant tota la setmana, en la xarxa social X, anteriorment coneguda com a Twitter. El regidor ha demanat que es deporti el presumpte piròman: «Espero que no li doni temps de cremar els 2.000 contenidors de Badalona». «Tant de bo sigui jutjat, es passi una temporadeta a la presó i després que sigui expulsat al seu país d’origen», va concloure el regidor popular.

Notícies relacionades

A més, en declaracions a EL PERIÓDICO, Albiol s’ha felicitat per les dues actuacions policials i ha criticat que l’individu quedés en llibertat després del primer intent: «Si el deixen lliure, tenim una lluita desigual, així que demano a qui li correspongui, i atès que la Guàrdia Urbana fa la seva feina, que entengui la gravetat de la situació i actuï». Albiol adverteix de la facilitat d’aquest tipus d’incendis per propagar-se a la façana, cosa que ajuda a crear «sensació d’indefensió per part dels veïns». L’alcalde recorda que cada contenidor té un valor de 1.000 euros i que el consistori en disposa d’un nombre limitat, tot i que ha realitzat una comanda de 300 nous contenidors recentment.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO