Disputa local

La crema «organitzada» de contenidors a Badalona, epicentre d’un nou xoc Govern-Albiol

Un reportatge de TV-3 amb crítiques velades de l’executiu local al popular torna a desencadenar la polèmica a la ciutat

La crema «organitzada» de contenidors a Badalona, epicentre d’un nou xoc Govern-Albiol

EFE

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

Com més s’acosten les eleccions municipals del 28 de maig, més pròxima as’entreveu l’erupció del volcà de l’Ajuntament de Badalona, en el qual l’exalcalde Xavier García Albiol (PP) juga un permanent paper protagonista des de fa més d’una dècada.

L’epicentre de l’últim xoc polític al gran municipi català entre el polèmic regidor popular i l’actual Govern local (PSC, ERC, comuns i Junts) és la crema «organitzada i coordinada», en paraules de l’actual executiu, de contenidors a Badalona.

L’origen de la polèmica és un reportatge de dos minuts emès per TV-3 aquest dijous 16 de febrer. En aquest reportatge, Chrisitan Carneado (PSC), sisè tinent d’alcaldia de Badalona i responsable de la seguretat local, assegura que des del govern municipal observen «un cert grau de coordinació i organització» en la crema de contenidors. «Probablement», segueix Carneado, «per generar un clima d’inseguretat fictici» a la ciutat.

Tot seguit, el reporter de TV-3 afegeix, denotant causalitat, que «el que ha posat en alerta l’equip de govern [sobre la suposada organització per incendiar containers] és que un detingut en la crema de contenidors és el fill d’un membre del Partit Popular en les últimes eleccions municipals [2019]».

Finalment, en relació amb les «sospites» –diu Carneado– del govern vinculades a l’aparició de vídeos en xarxes socials sense presència de cossos policials o bombers, el periodista explica que «es refereixen a perfils com el de l’exalcalde de Badalona Xavier García Albiol», una proclama davant la qual apareix el perfil de Twitter amb vídeos incendiaris del popular.

El vincle popular del detingut

El menor esmentat en la crema és fill de Rafael González, actual president de l’associació Marxants de Badalona. González va ser el 2019 el número 17 –no va ser regidor– de la llista d’Albiol. També va ser col·laborador del grup popular a Badalona.

L’atestat policial del contenidor incendiat, al qual ha pogut accedir aquest diari, és del 20 de gener a l’avinguda Caritg. L’atestat no fa cap referència al vincle popular del pare del noi, tot i que fonts pròximes a la investigació apunten que el jove sí que va arribar a mencionar l’afiliació política del seu progenitor davant la Guàrdia Urbana.

Albiol ha catalogat de «política brossa» les acusacions velades al seu compte d’Instagram, assumint l’increment de contenidors incendiats que denuncia el govern municipal. El primer tinent d’alcaldia Àlex Montornès (ERC), per la seva banda, ha insistit a Badalona Comunicació, mig públic de la ciutat, que «el PP té vídeos d’incendis abans que la resta: viu molt bé de la crema de contenidors perquè vol construir el relat d’una ciutat caòtica».

Fa temps que la xacra dels contenidors incendiats afecta Badalona: al gener, sense anar més lluny, va ser empresonat un piròman després de quaranta detencions per haver cremat contenidors a Badalona.

Notícies relacionades

L’executiu local alerta d’un «increment exponencial» d’incendis des de l’estiu, sobretot als barris de Sant Roc, Remei i Congrés, amb una mitjana de 30 containers –abans eren de 7 a 12– incendiats al mes.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO 

Temes:

Badalona