Seguretat ciutadana

La crema de contenidors i vehicles a Badalona cau un 35,6% en el primer trimestre de l’any

  • El govern municipal posa en relleu la tasca de prevenció de la Guàrdia Urbana malgrat que admet que les dades no són bones

La crema de contenidors i vehicles a Badalona cau un 35,6% en el primer trimestre de l’any

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’incendi de contenidors i vehicles a Badalona (Barcelonès) ha anat a la baixa durant el primer trimestre de l’any, en comparació amb el 2021. Segons un informe de la Guàrdia Urbana que firma l’intendent del cos, a què ha tingut accés l’ACN, aquests incidents han caigut, de mitjana, un 35,6% del gener al març, i s’ha passat de 59 a 38 elements cremats.

L’informe detalla que, si durant el primer trimestre del 2021 es van cremar 33 contenidors i 26 vehicles, aquest any han sigut 24 els contenidors damnificats, el 27,3% menys, i 14 vehicles, el 46,1% menys, respecte a l’any passat. El govern municipal destaca el servei de «prevenció i proximitat» de la Guàrdia Urbana per explicar el descens, però admet que les dades encara no el satisfan.

La crema de contenidors i vehicles, de fet, és un problema recurrent de les grans ciutats metropolitanes. En el cas de Badalona, a més, també és un argument de debat polític sobre la seguretat. En aquest sentit, en els últims mesos han sigut constants els atacs al govern municipal per part del líder del PP, Xavier García Albiol, per un suposat augment de la inseguretat.

Per Albiol, els incendis dels últims mesos signifiquen un clar «augment de la delinqüència», el «deteriorament» de la ciutat o una mostra de la inseguretat «generalitzada». El líder del PP s’ha expressat en aquests termes en un total d’11 publicacions en les seves xarxes socials en aquest inici d’any: «Molt preocupat de veure com està Badalona», insisteix.

Notícies relacionades

Ara bé, les dades de la policia apunten ara cap a un altre costat. No obstant, la renovació de contenidors és constant a la ciutat i a finals de març l’ajuntament va adquirir 370 nous contenidors per assegurar-ne la reposició, tant dels cremats com dels fets malbé. De mitjana, cada any es cremen a Badalona al voltant de 200 contenidors.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO